İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Eminönü Meydanı düzenleniyor

yazar Kadir Toprakkaya

Yüzlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Eminönü Meydanı ’nın hak ettiği değere kavuşması için düzenlemeye gidiliyor. İstanbul’un pek çok noktasına yeni meydanlar ve yeni yeşil alanlar kazandırma yolunda yoğun bir çaba içinde olduklarını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü Meydanı’nı araç trafiğinden, keşmekeşlikten arındıracak çalışmaları başlayacağını duyurdu. Aynı zamanda bölgenin altyapısını da yenileyerek, Galata’nın en güzel izlendiği bir meydan hâline getirileceği de yine yapılan açıklamalar arasında.

OTOBÜS DURAKLARI 200 METRE İLERİYE TAŞINACAK

Daha öncesinde İETT’nin peron alanı olarak kullanılan, özellikle de Unkapanı’na kadar olan kısımda yaya erişimine uygun olmayan alanların yayalaştırılacağı da verilen bilgiler arasında. Otobüs duraklarını 200 metre ileriye taşıyarak peron alanlarını metro istasyonunun yanına konumlandırmayı hedefleyen planlama sonrası, söz konusu alanın ulaşım merkezi hâline geleceği belirtiliyor.

26 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK

Tamamı 116 bin metrekareden oluşan alana 26 bin metrekare yeşil alan kazandırılarak, alana ayrıca bir otopark yapılarak bölgedeki otopark sorununu rahatlatmak amaçlanıyor. Eminönü Meydanı’na modern bir görünüm kazandırırken yürüyüş yollarını yeniliyor, bisiklet yolu ve seyir basamakları ekleniyor, yeni büfeler kazandırılıyor.

İlgili Haberler