İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Esenler Otogarı’ndaki Metruk Binalar Yıkıldı

yazar Kadir Toprakkaya

İBB tarafından devralınan Esenler Otogarı’nın alt katlarındaki metruk ve amacı dışında kullanılan alanların yıkımı tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 9 Eylül’de devraldığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndaki (Esenler) bakımsız, sıkıntılı alanları temizliyor. Otogarın alt katlarındaki amaç dışı kullanımları engellemek ve alanları temizlemek amacıyla tespit edilen 62 birimin yıkım işlemlerine geçen hafta başlandı. İBB Zabıtası ve İBB iştiraki BİMTAŞ tarafından yürütülen çalışmalar, 27 Eylül Cuma günü tamamlandı.Yıkımı yapılan alanlar temizlendi. Kamera ve aydınlatma sistemleri takılarak otogarın bodrum katları daha güvenilir bir hale getirildi.

Bakım ve düzenleme çalışmalarının devam ettiği otogarda, amacı dışında kullanılan ve metruk halde olan başka birimler tespit edilirse yıkımlar devam edecek.Temmuz ayında otogarın devralınmasından önce ziyarette bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, alt katlardaki bakımsız ve kötü görüntülere şahit olunca, “Benim ailem, eşim buraya giremez. Kimsenin eşi ve çocuğu buraya güvenip giremez” demişti.

Otoparkı da İSPARK’a devredilen otogarda, pislikten geçilmeyen alt katlar, daha önce İBB İSTAÇ ekipleri tarafından temizlenmiş, bölgedeki güvenlik İBB iştiraki İSTGÜVEN ve İBB Zabıtası tarafından sağlanmaya başlamıştı.

Esenler OtogarıEsenler Otogarı

İlgili Haberler