İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Galeri Diani’de Sevinç Çiftçi Sergisi

yazar Cenay Toprakkaya

Galeri Diani, Sevinç Çiftçi’nin “Yarın Ne Kadar Sürer” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. İsmini, Theo Angelopoulos’un “Sonsuzluk ve Bir Gün” filminden esinlenen  sergide, farklı ebatlarda yağlıboya eserlerin yanı sıra sanatçının karışık teknikle ürettiği resimlerini ve desenlerini de görmek mümkün olacak. Ayrıca, sanatçının üretim sürecine eşlik eden defteri de 6-27 Mayıs 2017 tarihleri arasındaki sergi süresince sanatseverlerle buluşacak.

Sanatçı, kişisel sergisinde “Yeniden ortaya çıkan geçmiş, bugünün tabulaştırdığı dönüm noktalarını ortaya koyar. Üstelik belleğin tazelenmesi, hayalin idrak içeriğinin de tazelenmesine yol açar” diyen Herbert Marcuse anımsamanın, toplumsal olanca bastırılan öğeleri geri getirdiğini anlatırken, gerek içeriği gerekse kullanılan teknikler bakımından “anımsama” kavramını vurguluyor. Bu bağlamda Sevinç Çiftçi, resimlerdeki çocuk figürlerini, henüz şekillenmemiş ve katılaşmamış olma halini bize hatırlatırcasına karşımıza çıkarıyor.

Galeri Diani

SEVİNÇ ÇİFTÇİ HAKKINDA…

1976 doğumlu sanatçı, lisansını M.Ü.G.S.F resim bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisansını M.S.G.Ü’de tamamladı. Sinema ve televizyon alanında sanat yönetmenliği mesleğini 10 yıl boyunca sürdürerek, birçok proje için kostüm ve dekor tasarımı gerçekleştirdi. Ardından TÜRVAK Sinema Televizyon Okulu’nda sanat yönetmenliği eğitimi verdi. 2008’de Oluşum Drama Enstitüsü’nde Drama Liderlik Programı’nı tamamlayarak, aynı kurumda “Sanat Akımları ve Drama” konulu dersi yürüttü. Birçok bienal ve fuarda çocuklarla drama atölyeleri gerçekleştirdi. 2012 yılında İtalya’da Florence Academy of Art Summer Session’da eğitimini tamamlayan sanatçının eserleri, ulusal ve uluslararası resim sergilerinde yer aldı.

Galeri Diani

Bostanbaşı Caddesi No:3/D Beyoğlu – İstanbul

Tel: (0533) 236 31 34  –  www.galeridiani.com

İlgili Haberler