İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Gaziler gençlerle buluşturuluyor

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, lise öğrencilerinde tarih bilinci oluşturmak amacıyla gençleri gaziler ile buluşturuyor. Lise ziyareti gerçekleştiren gaziler, coşkuyla karşılanıyor.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü, tarihimize gereken önemin verilmesi ve aydın nesiller yetiştirilmesi amacıyla “Liselerde Tarih Bilinci Uyandırma” projesi başlattı. Gençlere vatan sevgisini, bir olmayı aşılayan projede tarihi bilinci uyandırmak amacıyla öğrenciler Kıbrıs, Kore, Türk Silahlı Kuvvetleri ve 15 Temmuz gazileriyle buluşturuldu.

Gaziler

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI…

İlk olarak Avcılar İHKİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden halkla ilişkiler uzmanları, Kore ve Kıbrıs Savaşı gazilerini öğrencilerle bir araya getirdi. Gençler, okullarına gelen gazileri ellerini öperek ve alkışlar eşliğinde coşkuyla karşıladı. Programda duygu dolu anlar yaşandı. Yapılan sunumda genç öğrenciler, Kore ve Kıbrıs Savaşlarını öğrendi. Savaş sırasındaki anılarını anlatan gazilerden yakın tarihimizi birinci ağızdan direkt öğrenme fırsatı buldular. İlk buluşmada gaziler, gençlerin sorularını da cevaplandırdı ve gençlerle günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gaziler

MİLLİ BİRLİĞİN DEVAMINI YENİ NESİLLERE AKTARMAK İÇİN…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gazilerimizi gençlerle buluşturarak, bağımsızlığımızı korumak amacıyla vatanın her karış toprağına kanlarını akıtan, tarihe altın sayfalarla adımızı yazdıran gazilerimizin ve gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmeyi ve milli birliğin devamını yeni nesillere doğru aktarmayı hedefliyor.

İlgili Haberler