İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

yazar Ece Gültekin

Müzik dünyasının “Oscarları” olarak tanımlanan Grammy Ödülleri’nin 64’üncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

86 kategoride yapılan değerlendirmede “We are” adlı çalışması Yılın Albümü seçilen Jon Batiste toplam beş ödülün sahibi oldu.

70’lerin funk tarzı müzik yapan Silk Sonic “Leave The Door Open” ile Yılın Kaydı ve aynı adlı şarısıyla da Yılın Şarkısı ödülünü kazandı.

Yılın En İyi Sanatçısı ödülü ise genç şarkıcı Olivia Rodrigo‘nun oldu.19 yaşındaki müzisyen ve söz yazarı Olivia Rodrigo Yılın En İyi Sanatçısı ödülünü kazanarak Carly Simon, Crosby, Stills & Nash, Tom Jones, Beatles ve Billie Eilish gibi isimler arasında adını yazdırdı.

“Hayallerim gerçek oldu” diyerek ödülünü alan sanatçı bir ara olimpik jimnastikçi olma sevdasına düştüğünü ve daha sonra müziğe doğru yön değiştirdiği anlattı ve ailesine destekleri için teşekkür etti. Rodrigo gecede toplam üç ödülün sahibi oldu.

Birçok türü müziğinde bir araya getiren Jon Batiste konuşmasında rakiplerini onurlandırarak “Yaratıcı sanatsal özneldir. Kendiniz gibi oldun” dedi. Sanatçının “Cry” adlı şarkısı, “Freedom” adlı şarkısının videosu ve “Soul” filmi için Trent Reznor ve Atticus Ross ile ortak çalışması ile de özül kazandı.

En İyi Rap Performansı dalında ödülü “Family Ties” adlı şarkılarıyla Baby Keem ve Kendrick Lamar aldı. Bu ödül Lamar’ın 14üncü ancak Keem’in ilk Grammy’si oldu.

En İyi Solo Country Performansı ödülünü ise üçüncü kez Chris Stapleton kazandı.

Tony Bennett, Lady Gaga ile düet albümündeki “Love for Sale” adlı şarkısı ile En İyi Geleneksel Vokal Pop Albümü ödülünü kazanarak koleksiyonundaki 14 Grammy ödülüne bir yenisini daha ekledi.

Ukrayna’da süregelen savaş ödül töreninde unutulmadı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky tören sırasında yayınlanan bir video mesajıyla İngilizce olarak izleyicilere seslendi ve “Sessiz kalmayın” çağrısıyla ülkesi için destek istedi. Törende Foo Fighter grubunun geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren bateristi Taylor Hawkins de unutulmadı.

2020 Grammy töreninde en iyi sanatçı ödülünü alan Billie Eilish sahneye Hawkins’in fotoğrafının bulunduğu siyah bir tişört giyerek sahneye çıktı ve en iyi şarkı dalında ödüle aday gösterilen “Happier Than Ever” adlı şarkıyı kardeşi Finneas ile birlikte söyledi. Billie Eilish’in James Bond filminin müziklerinden “No Time to Die” adlı çalışması geçtiğimiz hafta dağıtılan Oscar Ödüllerinde en iyi orijinal şarkı ödülünü almıştı.

İlgili Haberler