İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Hayri İnönü: Yerel seçimlerde daha fazla kadın aday gösterilmeli

yazar Cenay Toprakkaya

Şişli Belediyesi, Kadın Gençlik ve Çocuk Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kadın hareketinin öncü isimlerinden Hülya Gülbahar, Canan Güllü ve Çiğdem Aydın’ın yönetiminde faaliyet gösterecek merkez, pek çok konuda yol gösterici politikalar üretecek. Açılışta konuşan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü; “Yerel seçimlerde daha fazla kadın aday gösterilmeli. Önemli olan yüzde 30 kotasının adaylık döneminde değil, seçimden sonra tutması” dedi. Kadınların güçlenmesinin önemine dikkat çeken Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, Sıla’nın şikayetinin şiddete uğrayan kadınlara cesaret verdiğini ifade etti.

Şişli Belediyesi; kadın, genç ve çocukların güçlendirilmesinin, mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın ön koşullarından biri olduğu inancıyla sürdürdüğü çalışmalar doğrultusunda Kadın Gençlik ve Çocuk Merkezi’ni açtı. Güçlendirici politikaların daha yaygın bir şekilde üretilerek hayata geçirilmesi amacıyla kurulan merkezin açılışı, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün ev sahipliğinde ve kadın örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti. Yönetimini kadın hareketinden Feminist Avukat Hülya Gülbahar, Sosyal Dayanışma Ağı’ndan Ka-Der eski Başkanı Çiğdem Aydın ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün üstlendiği merkez, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi bünyesinde faaliyet gösterecek.

hayri inönü

YOL GÖSTERİCİ POLİTİKALAR ÜRETİLECEK

Merkezde her türlü hukuki, psikolojik ve sosyal destek sağlanırken; Şişli’yi kadınlar için yaşanabilir, tercih edilir bir ilçe haline getirecek çalışmalar da belirlenecek.  Kadın Gençlik ve Çocuk Merkezi, kaldırımların düzenlenmesinden ilçenin ışıklandırılmasına ve kaynakların kadınlar lehine kullanılmasının sağlanmasına kadar pek çok konuda yol gösterici politikalar üretecek. Merkezde çocukların ve gençlerin güçlendirilmesi, hasta ve yaşlı bakımının tasarlanması ve planlanması gibi konularda da çalışmalar yapılacak.

HAYRİ İNÖNÜ: ŞİŞLİ DAHA EŞİT, ÖZGÜR VE MUTLU KADINLARIN İLÇESİ OLACAK

Hizmete açılan merkez ile Şişli’yi kadın hareketine yıllarca emek vermiş, kadın politikası üretmiş ve sorunların çözümü konusunda büyük rol oynamış üç kadına teslim etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü,  şunları söyledi: “Kadın, genç ve çocukların güçlendirilmesi, mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın ön koşullarından biri. Hedefim daha eşit, daha özgür kadınlarla, daha mutlu bir Şişli yaratmak. İlçemizde 140 bini aşkın bir kadın nüfusu var. Tüm bu kadın nüfusun etnik kimlikleri, inançları, sınıf ve siyasal görüşleri farklı da olsa kadın olmaktan kaynaklanan sorunları ortak. Belediye başkanı koltuğuna oturduğumdan bu yana kadınlar, çocuklar ve gençlerle ilgili çalışmalara çok önem verdim. Her türlü ayrımcılığa, yoksulluğa karşı kadınları güçlendirmek için çalıştık. Yakın zamanda imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile erkeklere 30 gün babalık izni veren ilk kurum olduk. Çünkü çocuk sadece annenin değil, babanın da çocuğu ve sorumluluğun paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yürüttüğümüz çalışmalardan sadece biri. Şimdi, kadın hareketine yıllarca emek vermiş, bu konuda uzman üç kadın arkadaşa Şişli’yi teslim ediyoruz. Merkez, her türlü hukuki, psikolojik ve sosyal desteğin yanı sıra Şişli’yi kadınlar için yaşanabilir, tercih edilir bir ilçe haline getirecek çalışmaları belirleyecek ve uygulanmasını sağlayacak, pek çok konuda yol gösterici politika üretecek. Ben Şişli’yi beş yıl sonra ‘daha eşit, daha özgür ve mutlu kadınlar ilçesi’ olarak görmek istiyorum.”

İlgili Haberler