İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Hülya Koçyiğit Üsküdar’da sevenleriyle buluştu

yazar Reha Kadak

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri’ programının bu ayki konuğu Türk sinemasının önemli kadın oyuncularından Hülya Koçyiğit oldu.

Hülya Koçyiğit’in yaşam öyküsünün anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve 7’den 70’e tüm Hülya Koçyiğit hayranları katıldı.

Hülya Koçyiğit, Türk sinemasına ilk adımı nasıl attığından, 1963 yapımı dramatik Türk filmi olan, Berlin’de Altın Ayı ödülünü kazanan ‘Susuz Yaz’ filminden ve oyunculuk yıllarındaki en özel hatıralarından bahsetti.

Yeşilçam Söyleşileri programlarının yapılması Üsküdarlılar için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Hülya Koçyiğit, “Eski sinema sanatçılarını hala yaşıyorken görmek ve hayranlarını onlarla bir araya getirmek gerçekten çok özel. Üsküdar Belediye Başkanına ve bu programı organize eden herkese çok teşekkür ediyorum,” ifadesini kullandı.

Hayatı boyunca yaklaşık 200 filmde rol aldığını dile getirerek, “Bu rakam bir insanın ömrüne sığdırması gereken çok zor bir sayıdır ama oyuncu olmasaydım büyük olasılıkla öğretmen olurdum. Özel hayatımda hep doğru örnek olmak için çalıştım, ‘Bu da bir nevi öğretmenlik’ diye düşünüp kendimi tatmin ediyorum,” dedi.

Program sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hülya Koçyiğit’e Osmanlı Saray Sultanları Bebeğini takdim etti.

Hülya Koçyiğit

Hülya Koçyiğit

Hülya Koçyiğit

İlgili Haberler