İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İski, arıtılmamış atık su deşarjı yapıldığı yönündeki iddialar ile alakalı açıklama yaptı

yazar Ece Gültekin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden Riva Deresi’ne arıtılmamış atık su deşarjı yapıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı. 

İSKİ , son günlerde bazı basın organlarında yer alan Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden Riva Deresi’ne arıtılmamış atıksu deşarjı yapıldığı iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

Ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten İSKİ’nin açıklaması şöyle :

Son günlerde bazı basın organlarında yer alan Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden Riva Deresi’ne arıtılmamış atıksu deşarjı yapıldığı iddiaları yer almaktadır. Bahse konu atıksu arıtma tesisimiz, 365 gün 24 saat esasına göre çalıştırılmaktadır. Tesisin çıkış suyunun kalitesi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online olarak sürekli takip edilmektedir. Arıtma tesisimiz, Kentsel Atıksuların Arıtımı Yönetmeliği’nde belirtilen alıcı ortam deşarj standartlarına uygun çıkış suyu temin edecek şekilde hizmet vermekte olup çevreye zarar verecek herhangi bir kirlilik içermemektedir. Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin çıkış suyu, görsellerden de anlaşılacağı üzere temiz ve oksijen değeri de kriterlere uygundur. Bütün bunlardan da anlaşılacağı üzere temiz ve oksijen değeri de kriterlere uygundur. Bütün bunlardan da anlaşılacağı üzere bahse konu iddialar tamamıyla gerçek dışıdır. 

İlgili Haberler