İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Boğazı’nda görsel şölen

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla organize edilen Boğaz turunda 450 down sendromlu çocuk, gökyüzüne renkli balon bıraktı. İBB Sağlık Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından farkındalık amaçlı gerçekleştirilen Istanbul Boğazı turu kapsamında down sendromlu bireylerin onuruna özel bir yemek programı tertip edildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, programda yaptığı açıklamada down sendromuna dikkati çekmek ve bireyler ile ailelerine destek olmak amacıyla her yıl seminerlerden çalıştaylara, gezilerden kültür-sanat faaliyetlerine kadar çeşitli yelpazede etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Macit, engellerin aşılması için gerçekleştirdikleri faaliyetleri farkındalık adıyla bir güne sıkıştırmadıklarının altını çizerek; “Eğitimden kültür-sanata, sporla rehabilitasyondan yasal haklara, sosyal hayatın her kesitinde engellimizin ve engelli ailesinin sorunlarına uzun vadeli kalıcı çözümler üretiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Istanbul Boğazı

RENGARENK BALONLAR BOĞAZ’DA SÜZÜLDÜ…

İBB Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü eğitmenlerinin konser verdiği farkındalık organizasyonunda down sendromlu bireyler ve aileleri, rengarenk balonları vapurun güvertesinden gökyüzüne bırakarak, down sendromuna dikkati çekti. Yüzlerce balonun süzüldüğü İstanbul Boğazı, rengarenk balonlarla görsel bir şölen oluşturdu. “İBB Down Sendromlular Boğaz Turu” vapuru, Kabataş İskelesi’nden başlayarak Üsküdar, Beykoz Sarıyer ve Beşiktaş istikametinden sonra Kabataş’ta seferini tamamladı.

İlgili Haberler