İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Lale Festivali başladı

yazar Cenay Toprakkaya

Bu yıl 12.’si düzenlenen İstanbul Lale Festivali kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ana vatanında yetiştirilmeye başlanan laleler; parklarda, meydanlarda, bahçelerde ve pencere önlerindeki saksılarda açmaya başladı.

2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un uluslararası platformda sembolü haline gelen lale; dünü, bugünü ve geleceğiyle İstanbul ile özdeşleşmiş durumda. Laleler, bu yıl da sokakları, parkları, bahçeleri ve meydanları renklendiriyor. Festival süresince Emirgan, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı’nda organize edilen kültür-sanat ve müzik etkinlikleri, İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak. Renkli organizasyonların yanı sıra sportif etkinlikler de İstanbulluları bekliyor olacak. İstanbul Lale Festivali kapsamında, her yıl olduğu gibi yine İstanbul’un en güzel laleleri seçilecek. Festival, 30 Nisan 2017 Pazar gününe kadar devam edecek.

YAKLAŞIK 10 MİLYON LALE DİKİLDİ…

Bu yıl İstanbul Lale Festivali kapsamında Sarıyer Emirgan Korusu’na 192 farklı türde, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı’na 161 farklı türde, Fatih Gülhane Parkı’na 86 farklı türde, Beşiktaş Yıldız Korusu’na 32 farklı türde, Zeytinburnu Soğanlı Bitkiler Parkı’na 167 farklı türde, Beykoz Korusu’na 8 farklı türde, Büyük Çamlıca Korusu’na 16 farklı türde, Küçük Çamlıca Korusu’na 25 farklı türde, Fethi Paşa Korusu’na 12 farklı türde olmak üzere toplam 10 milyona yakın lale dikildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK LALE HALISI SERGİLENECEK…

Laleyi Türkiye’nin simgesi haline getiren festival kapsamında, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da lale ilmek ilmek halıya dokunacak. İstanbul’un sembol çiçeği laleden, su kültüründe lale yetiştiriciliği yöntemi ile dünyada ilk kez laleden halı motifi olarak işlenen “Dünyanın En Büyük Lale Halısı”, yine İstanbul’da 22 Nisan’da sergilenecek. Sultanahmet Meydanı’nda bu yıl üçüncü kez sergilenecek olan Lale Halısı, toplam bin 731 metrekare olacak ve 564 bin lale kullanılarak İstanbulluların beğenisine sunulacak.

İSTANBUL LALESİ…

İstanbul lalesini diğer lalelerden ayıran pek çok özellik bulunuyor. Bilindiği gibi lalenin dünyanın farklı ülkelerinde pek çok çeşidine rastlanıyor. Bunlar arasında en dikkat çekicilerinden biri de İstanbul Lalesi’dir.

istanbul lale festivali

istanbul lalesi

İlgili Haberler