İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Muhafızları filminin galası yapıldı

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. ve Neher Prodüksiyon ortak yapımı ile beyazperdeye aktarılan “İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi” adlı film, 3 Ekim’de Kanyon’da düzenlenen galada ilk kez izleyici ile buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İBB iştiraki Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner’in katılımlarıyla gerçekleşen gala gecesinde ünlü simalar filmi çocuklarıyla birlikte izledi.

5 Ekim’de vizyona girecek “İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi” adlı sinema filmi için 3 Ekim Çarşamba akşamı Kanyon’da görkemli bir gala düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, siyasetçi, fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Süleyman Gündüz’ün katılımlarıyla gerçekleşen galada, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu, oyuncu Necati Şaşmaz, gazeteci- haber spikeri Fuat Kozluklu gibi ünlü simalar da çocukları ile birlikte filmi izledi.

“İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi” sinema filminin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ile birlikte Neher Prodüksiyon adına filmin ortak yapımcılığını üstlenen Musab Gündüz ve Ammar Gündüz, filmin yönetmeni Çağrı Cem Bayraklı ve performanslarıyla göz dolduran başarılı oyuncular Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat, Ali Uyandıran, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin ve yapım ekibi gecede hazır bulundu. İstanbul Muhafızları adlı çizgi diziyi iki yılı aşkın bir süredir televizyondan takip eden çocuklar, sinema filmini de büyük bir beğeniyle izledi. Gala gösteriminin ardından çocuklara İstanbul Muhafızları konseptiyle tasarlanan hediyeler takdim edildi.

İSTANBUL MUHAFIZLARI 5 EKİM’DE VİZYONA GİRDİ

İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarında çekimlerin ve animasyon aşamasının yaklaşık bir yılda tamamlandığı film 5 Ekim’de vizyona girdi. Aksiyon ve macera türündeki filmin çekimleri Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat sokakları ve Sultanahmet’te gerçekleştirildi. Gerçekle animasyon karakterlerin iç içe geçtiği filmde; Suna Selen Sümer, Ali Uyandıran, Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin gibi sevilen oyuncular rol alıyor.

Filmin konusu ise şöyle: Aslı yirmili yaşlarının sonundadır ve İstanbul Muhafızları çizgi dizisinin senaristidir. Aslı’nın patronu Ayşen, Aslı’dan Gümüşçüler Çarşısı’nı tanıtan bir bölüm yazmasını ister. Aslı araştırma yapmak için 72 yaşındaki Veli Dede’nin dükkanına gittiğinde kendini büyük bir gizemin ortasında bulur. Rivayete göre İstanbul’un altındaki saklı kalmış hazinenin sırrı gümüş ustalarına emanettir. Bu sırrın son koruyucusu ise Veli Dede’dir fakat bilinmeyen şey, bu hazinenin altın, elmas veya yakut değil, içenleri hastalıktan ve yaşlılıktan uzak tutan ‘hayat suyu’ olmasıdır. Aslı, büyük bir maceranın içine girer.

İstanbul Muhafızları

Filmin Künyesi

Filmin Adı: İstanbul Muhafızları Ab-ı Hayat Çeşmesi
Türü: Macera, Animasyon, Aile
Süre: 90 dk.
Vizyon Tarihi: 5 Ekim 2018
Yapımcı: İstanbul Kültür A.Ş. – Neher Prodüksiyon
Yönetmen: Çağrı Cem Bayraklı
Görüntü Yönetmeni: Ahmet Kasapoğlu
Oyuncular: Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat, Ali Uyandıran, Suna Selen, Berk Yaparel, Ziya Çiçek, Merve Sevin

İlgili Haberler