İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Oyuncak Müzesi’nden depremzede çocuklara oyuncak desteği

yazar Ahmet Ayvalıoğlu

İstanbul Oyuncak Müzesi, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde bölgeye olan desteğini ilk günden bu yana aralıksız olarak sürdürüyor.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile bot, mont, battaniye, hijyenik malzemelerden oluşan ihtiyaç listesini sosyal medya hesaplarından paylaşarak takipçilerine duyuran İstanbul Oyuncak Müzesi yönetimi, başarılı bir çalışmaya imza attı. Yardımseverlerin dayanışmasıyla toplanan eşyalar, Kartal Belediyesi’nin ulaşım desteğiyle deprem bölgesine gönderildi. Bu esnada yardım için müzeye gelen gönüllülerle iyi bir iletişim ağı kuran müze yönetimi, bir hafta süren eşya gönderiminin ardından bu kez oyuncak temini için bir kampanya başlattı.

OYUNCAKLAR GELİYOR…

Sosyal medya hesabından takipçilerine bu kez, çocuklarımızın en önemli ihtiyacı olan oyuncakları deprem bölgesine göndereceklerini duyuran İstanbul Oyuncak Müzesi yönetimi, şu açıklamayı yaptı: “Toplanan oyuncakların uzman kişiler tarafından çocuklara doğru bir yöntem ile ulaşmasını sağlamak için Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin’in başkanlığında, bilim insanlarının, İBB’nin bir kuruluşu olan Oyun İstanbul ve çocuk dünyasında çalışmalar yapan sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirerek, ortaya çıkan bilgilerin ışığında bir yapılanmanın içinde yer aldık. Yardımseverlerin İstanbul Oyuncak Müzesi’ne desteğiyle kısa sürede toplanan ilk grup oyuncaklar, büyük bir çabayla yaraları sarmaya çalışan Ahbap Derneği’ndeki gönüllülerin talebi üzerine deprem bölgesine gönderildi.

İÇERİKLERİNE GÖRE TASNİF EDİLİYOR…

Müze çalışanlarımız ve gönüllülerden oluşan bir ekip, müzede her gün gelen oyuncakları içeriklerine göre tasnif etmekte; çocuğa zarar verecek, şiddet içeren ve kırık oyuncakları ayırmakta, uygun olanları kolilere yerleştirerek, elden ele kamyonlara taşımaktadır. Daha önce yaşadığımız depremlerde bu tür yardımlaşmalara katılmış olan müzemiz, deprem bölgesindeki çocuklara iyileşmelerini sağlayacak oyuncak ve etkinlik desteğini sağlamanın yanında bölgeyi terk etmek zorunda kalarak, başka kentlere yerleşen çocuklara ulaşmak için de çalışmalar yapmaktadır.

SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN…

Yardımsever ziyaretçilerimizin Instagram (@istanbuloyuncakmuzesi) adresimizden duyuracağımız taleplerimizi takip etmelerini rica ederiz. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir daha böylesi acılar yaşamamak için hurafelerden uzak, bilimin yolundan ayrılmayan bir ülkeye dönüşmek amacıyla daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincinde olan yardımseverlere çok teşekkür ederiz.”

İlgili Haberler