İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kadıköy’de Klasik Sabahlar Kahve Konserleri

yazar Reha Kadak

İBB Kültür A.Ş., İstanbul’da eğitim veren konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu topluluk konserleri ve resitaller ile klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. “Klasik Sabahlar Kahve Konserleri” başlıklı konser dizisi ile “kitap-kafe” konseptini bir adım daha ileri taşıyan İBB Kültür A.Ş., Kadıköy’deki Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi’nin ikinci katında yer alan İstanbul Kitapçısı’nda gerçekleştirdiği unutulmaz klasik müzik konserleri ile kış aylarının soğuk günlerinde İstanbulluların içini ısıtıyor. Konserler, her Pazar sabahı saat 11:30’da başlıyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor.

İstanbul’da eğitim veren konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu mini topluluklar, klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini icra ederken, dinleyiciler bir yandan gelecek vaat eden genç müzisyenlerin seslendirdiği eserleri dinliyor, diğer yandan da Tarihi Yarımada manzarası eşliğinde kahvelerini yudumluyor.

Klasik

HINCAL ULUÇ DA DİNLEYİCİLER ARASINDAYDI…

24 Aralık Pazar günü sabah 11.30’da ikincisi gerçekleşen konserde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan genç tenor Berke Meyman, Miraç Nalkıran’ın tanburu eşliğinde güftesini Yahya Kemal Beyatlı’nın yazdığı ve Münir Nurettin Selçuk’un bestelediği eserlerden bir seçkiyle dinleyicilerinin huzurundaydı. “İki Üstadın Gönül Birlikteliği: Yahya Kemal Beyatlı ve Münir Nurettin Selçuk” başlıklı konserin dinleyicileri arasında, Sabah Gazetesi’nden duayen gazeteci-yazar Hıncal Uluç da vardı.

klasik

SEÇKİN REPERTUARLAR DİNLEYİCLERLE BULUŞUYOR…

İki genç sanatçı, konserde birlikte sırasıyla şu eserleri seslendirdiler: Rast Kâr “Çamlıca Gazeli”, Rast Ağır Semai “Hâfız’dan Deyiş”, Rast Şarkı “Rindlerin Ölümü”, Segah Şarkı “Rindlerin Akşamı”, “Dönülmez Akşamın Ufkundayız”, Hicaz Şarkı “Aziz İstanbul”,  Zirgüleli Hicaz Şarkı “Sessiz Gemi”, Nihavend Şarkı “Gece”, Kürdili Hicazkar Şarkı “Endülüs’te Raks”. 17 Aralık’ta gerçekleşen Klasik Sabahlar Kahve Konserleri ilk konserinde ise, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Selin Özer (flüt) ve İdil Bilbay (fagot), Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Arthur Honegger ve Johannes Brahms’ın eserlerinden derledikleri seçkin bir repertuarı dinleyicilerin beğenisine sunmuştu.

Klasik Sabahlar Kahve Konserleri

İlgili Haberler