İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Malta’dan Bağımsızlık Günü Kutlaması

yazar Kadir Toprakkaya

Malta Cumhuriyeti, Bağımsızlığının 55. Yıldönümünü İstanbul’da da kutladı. Hilton Bosphorus Oteli’nin Balo Salonu’nda, İstanbul Başkonsolosluğu’nun yaptığı bir organizasyonla gerçekleşen kutlamaya yaklaşık 300 davetli katıldı.

Malta’nın Ankara Büyük Elçisi Carmel Vassallo ve İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina’nın, konukları kapıda hoşgeldiniz mesajı ile karşılayarak başlayan program yaklaşık 4 saat sürdü.

Malta Bağımsızlık Günü

AVRUPA’NIN BARIŞI AKDENİZ’İN İSTİKRARI

Malta’nın İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina yaptığı açılış konuşmasında, Türkçe olarak, “Hoşgeldiniz, bu özel günümüzde sizleri burada görmekten büyük mutluluk duydum. Burada olduğunuz için hepinize şahsım ve ülkem adına teşekkür ederim” diyerek başladı.

Dört yıldan beri İstanbul’da görev yaptığını, bu süre  içinde pek çok yeni dost edindiğini ve İstanbul’a hayran kaldığını dile getiren Aquilina, Türkiye ile Malta arasında başta turizm olmak üzere çeşitli alanlardaki  iş birliği imkanlarının her geçen gün gelişme içinde olması her iki ülke adına memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

Franklin Aquilina sürdürdüğü konuşmasında,  ülkesinin bir Avrupalı, aynı zamanda bir Akdeniz ülkesi olduğunu, Akdeniz de barış ve istikrar olmadığı sürece Avrupa’da asla barış ve huzur olmayacağına inandığını seslendirerek noktaladı.

Malta Bağımsızlık Günü

Malta’nın 55, Bağımsızlık Günü kutlamasına  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’da katıldı. Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina, Malta’nın Ankara Büyük Elçisi Carmel Vassallo ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız…

Malta Bağımsızlık Günü

TOURMAG Turizm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Canan Toprakkaya, Arjantin Cumhuriyeti Başkonsolosu Diego Alvarez Rivera, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec, FIJET Türkiye Üyesi Esra Atamdede, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Sedat Bornovalı, FIJET Türkiye Başkanı Delal Atamdede…

İlgili Haberler