İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Mark Twain’in Kayıp Öykülerinden Biri Bulundu

yazar Kadir Toprakkaya

Mark Twain’in kayıp öykülerinden biri bulundu… Amerika’nın en ünlü yazarlarından olan ve “Tom Sawyer’ın Maceraları”, “Huckleberry Finn’in Maceraları” gibi eserleriyle dünya edebiyat tarihine damgasını vuran Mark Twain, bir kez daha gündemde.

Twain’in, kendi çocuklarını eğlendirmek için çok sayıda masal ve öykü kaleme aldığı biliniyordu. Ancak bu eserlerin hiçbiri, günümüze ulaşmayı başaramamıştı. The Guardian’ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde Mark Twain’in 1879 yılında kendi kızı için yazdığı “The Purloining of Prince Oleomargarine” isimli öykünün orijinal el yazmalarına ulaşıldı ve Mark Twain’e ait olduğu ispat edildi.

Hayvanlarla konuşabilen bir çocuğun, kötüler tarafından kaçırılmış Prens Oleomargarine’i yine hayvanların  yardımıyla kurtarmasını konu edinen öykünün eksik bölümleri, yazar Philip Stead tarafından tamamlandı ve yayına hazır hale getirildi. 1910 yılında hayatını kaybeden Twain’e ait hiç bilinmeyen bir öykünün yeniden yayınlanacak olması, son yılların en önemli edebiyat olayları arasında gösteriliyor.

 

İlgili Haberler