İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Metrobüs araçları yenileniyor

yazar Zeynep Ulukut

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılı bütçesi, yatırım programı ve stratejik planı, İBB Meclisi’nde onaylandı. Metrobüse 300 yeni otobüs alınacağı ve aralık ayında başlayacak yeni sistemle, özel halk otobüslerinin İETT tarafından işletilmeye başlanacağını açıklandı.

İETT’nin aralık ayında başlatacağı uygulamayla metrobüsteki yoğunluğu azaltarak eski olan mevcut metrobüs filosunun kısmen yenilemeyi ve yolcuların konfor ve güvenliklerini arttırmayı amaçlandı. İBB Meclisi’nde sunum yapan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, metrobüs filosunu yenilemek ve kapasitesini artırmak için gelecek yıl 300 tane yüksek kapasiteli ve güvenlikli otobüs satın alacaklarını ifade etti.

SALGINDA OTOBÜS KAPASİTELERİ DÜŞTÜ

İETT’nin 7 milyar 250 milyon liralık 2021 bütçesini sunan Bilgili, 2020 yılında Adalar’da 60 elektrikli toplu taşıma aracıyla hizmet vermeye başladığını söyledi. Yakın zaman önce erguvan rengi otobüsler ile halk otobüslerinin sevk ve idaresinin de İETT’ye devredildiğini hatırlattı. Bilgili, yaptığı sunumda, pandemi öncesi dönemde yılda 18,5 milyon sefer yaparak 1 milyar 373 milyon yolcu taşınırken, salgınla birlikte yolculuk sayılarında yüzde 40 daralma yaşandığı söyledi. Alper Bilgili otobüslerin bakım faaliyetlerinin İETT denetçileri ve bakım firmalarından bağımsız olarak, Makine Mühendisleri Odası tarafından da denetlendiğini belirtti.

İETT’YE SOSYAL MEDYADAN “ALTIN” ÖDÜL

Sosyal Medya Ödülleri 2020’de Türkiye’nin en büyük markaları arasından Altın Ödül’ün sahibi İETT olduğunu belirten Alper Bilgili; “Yeni teknolojileri uygulamak, mevcut araç içi teknolojileri geliştirmek, yolcu bilgilendirme kanallarını iyileştirmek ve yaygınlaştırmak hedefleriyle hareket ediyoruz. Yolcularımızın taleplerine sosyal medyadan hızlı ve çözüm odaklı bir şekilde cevap veriyoruz. Bu başarımız, çeşitli kuruluşlarca da takdir edildi…” dedi.

İlgili Haberler