İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Mor Ufuklar filmine 15 ödül

yazar Reha Kadak

İç savaştan kaçan Suriyeli Meryem’in mücadelesinin anlatıldığı “Mor Ufuklar” filmi, Pakistan ve İtalya’dan da ödülle döndü. Film, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında katıldığı festivallerden toplamda 15 ödül aldı.

Tüm ailesini Akdeniz’de kaybetmiş bir genç kızın hayata tutunma çabalarının anlatıldığı, yapımcılığını Osman Subaşı, yönetmen ve senaristliğini Olgun Özdemir’in yaptığı “Mor Ufuklar”, Pakistan ve İtalya’da farklı dallarda birinciliğe aday gösterildi. Film, Pakistan 8. Uluslararası Lums Film Festivali’nde “En İyi Film”, İtalya Milan İnternational Filmmaker Film Festivali’nde de “En İyi Yabancı Film” ve “En İyi Senaryo” ödüllerine layık görüldü.

HEDEF DÜNYAYA DUYURMAK…

Yapımcı Subaşı, dünyanın neresinde olursa olsun din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden yardıma ihtiyacı olan herkese şefkat ve merhametle elini uzatan bir milletin ferdi olmaktan onur duyduğunu söyledi. Türkiye’nin varlığının dünyanın tüm mazlumlarına umut olmaya devam edeceğini belirten Osman Subaşı, kendilerinin de mültecilerin sorununu önemli bir araç olan beyazperde ile dünyaya duyurmak istediklerini dile getirdi.

Mor Ufuklar

İlgili Haberler