İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Nazım Hikmet anıldı

yazar Reha Kadak

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin, Nâzım Hikmet’i kaybedişimizin 55’inci yıldönümünde anmak için düzenlediği “Bu Memleket Bizim” etkinliğine binlerce kişi katıldı.

Nihat Behram, Levent Üzümcü, Dengin Ceyhan, Ezgi Zaman, Emin İgüs, Orhan Aydın, Metin Coşkun, Yapıcılar ve Nâzım Sahne ve şiir korosunun sahne aldığı etkinliğin sunuculuğunu Enver Aysever yaptı.

Flormar işçilerinin de katıldığı gecede hep birlikte direnişte olan işçiler için dayanışma mesajı verildi.

Enver Aysever Nâzım Hikmet’in partisi Türkiye Komünist Partisi adına konuşmasını yapmak üzere Aydemir Güler’i sahneye çağırdı. Bu Düzen Değişmeli Platformu’nun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Adayı Aydemir Güler konuşmasında, “Nâzım, dostlarının ve yoldaşlarının, ister elli beş, ister yüz elli beş yıl geçmiş olsun ölümünün üstünden, ellerine bir pusula tutuşturuyor. Nâzım o pusulayla birlikte kendisini sevenleri ve izleyenleri hem sınırsız biçimde özgürleştirir, hem de çok ağır bir sorumluluğun ağırlığı altına sokar. Nâzım iyi Marksisttir. Bir sömürü düzeninde özgür olmanın, sorumlulukların ağırlığından azade olmak anlamına gelmeyeceğini bilir. Özgürlük ile mücadele etmek bir ve aynı şeydir. Ölümünün üstünden yarım asırdan fazla zaman geçmiş; ama Nâzım bu mücadeleye güç katmaya devam ediyor hala…” ifadelerini kullandı.

Nazım

İlgili Haberler