İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Onur Yürüyüşü, “Aramızda ne var” sloganıyla başladı

yazar Duygu Kuyumcu

25 yıldır düzenli olarak organize edilen LGBTİ Onur Yürüyüşü, son iki yıldır yoğun baskılar sonucu gerçekleştirilemiyor. Taksim İstiklal Caddesi’nde bu yıl düzenlenecek olan Onur Yürüyüşü (PRIDE 2017), yine yeniden birçok engelle karşı karşıya kaldı. Yasal izin sürecinde uzlaşmaya giden İstanbul LGBTİ + Onur Haftası Komitesi, taleplerine karşılık bulamadıklarını dile getirdiler.

YASAL İZİN SÜRECİ GÖRMEZDEN GELİNDİ…

İstanbul LGBTİ + Onur Haftası Komitesi, okunmasını talep ettikleri basın metninde “Bundan 20 gün önce İstanbul Valiliği’ne yürüyüşümüzün yer ve tarihini bildirip, görüşmeyi talep etmemize rağmen bir karşılık alamadık. Valilik, bir açıklama yaparak en demokratik hakkımız olan yürüyüşümüzü planlandığımız günden bir gün önce, itiraz hakkımızı da engelleyerek yasakladığını ilan etti. Türkiye’de 25 yıldır Haziran’ın son haftasının İstanbul LGBTİ + Onur Haftası olarak kutlandığını ve 15 yıldır da Haziran’ın son pazar günü gerçekleşen Onur Yürüyüşü’nü yedi cihan bilmektedir” ifadelerine yer verdi.

“ONURUMUZLA YÜRÜYORUZ”

Yayınlanan basın metninin devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Bizler korkmuyoruz, bizler buradayız, bizler değişmeyeceğiz. Bizler 12 yıl boyunca bu caddeyi gökkuşağı renklerine boyadık, özgürlüğün sözünü söyledik, beraber yaşamanın, yürümenin güzelliğini tüm dünyaya gösterdik. Yine buradayız, şimdi de onurumuz için kararlılıkla mücadele edeceğimizi gösteriyoruz.”

onur yürüyüşü

İlgili Haberler