İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Şerif Yenen “İngilizce Gece Ayasofya Gezisi” Düzenleyecek

yazar Kadir Toprakkaya

Seyahat yazarı ve turist rehberi Şerif Yenen 15 Haziran’da akşam ziyarete kapandıktan sonra özel bir “İngilizce Gece Ayasofya Gezisi” düzenleyecek.

“Sevgili Gezgin,

Ayasofya’yı defalarca gördüğüne eminim. Bununla birlikte, bu sefer eşsiz bir deneyim öneriyorum: Özel bir İngilizce Gece Ayasofya Gezisi. Ayasoyfa’ya akşam ziyarete kapandıktan sonra gideceğiz. Özel izinle, özel bir ziyaret için Ayasofya sadece size açık olacak. Başka hiçbir grup olmayacak.

Bildiğiniz gibi, Bizans ve Osmanlı tarihi boyunca Ayasofya her zaman İmparatorluk Kilisesi ya da İmparatorluk Camii olmuştur. İmparatorlar taçlandı, zaferler kutlandı ve bu olağanüstü anıtta Osmanlı sultanları dua etti. Yüzyıllar boyunca Ayasofya, muhtemelen dünyadaki en büyük tapınaktı.

Ayrıca, 1500 yıldır çatısı hâlâ yerinde sağlam duran başka kaç bina düşünebilirsiniz? Ayasofya, inkar edilemez bir biçimde dünyadaki en önemli anıtlardan biridir. Önemi birçok farklı açıdan görülebilir; tarihi, mimari, dini, efsanevi ve kültürel.

Gezi sırasında tüm bu yönlere dikkat çekeceğim. Ayrıca size Ayasofya’nın en ilginç hikayelerini veya efsanelerini anlatacağım.

NOT: Kendi grubunuz varsa ve bu tarih sizin için uygun değilse, bu özel ziyareti sizin için uygun bir tarihte düzenleyebiliriz.

Programı:
  • 19.00 Ayasofya kapısında buluşacağız.
  • 19.00-19.30 İçerideki kafede kahve veya çay servisi (Ayasofya avlusu)
  • Serif Yenen’in yayınlarının kulaklık ve tamamlayıcı kopyalarının teslimi
  • 19.30-21.30 Şerif Yenen ile özel Ayasofya turu (başka ziyaretçi yok)
  • 21.30’a kadar Turun sonu

Şerif Yenen

Fiyat:

265.00 Türk Lirası > Türkiye bankalarından birinin kredi kartını kullanıyorsanız veya Türk Lirası ile banka havalesi yapmak istiyorsanız ödemenizi tur sayfasından yapabilirsiniz: https://serifyenen.com.tr/tour/private-ayasofya-by-night-tour-with-serif-yenen/)

50.00 USD > Eğer Türkiye bankalarından birinin kredi kartıyla ödeme yapmak istemiyorsanız, lütfen bu bağlantıyı kullanın ve kişi başına 50.00 USD ödeyin: https://serifyenen.com/tours/manual-payment/

Fiyata Dahil Olanlar:
  • Şerif Yenen’in profesyonel rehberlik hizmetleri,
  • Özel açılış için tüm giriş masrafları,
  • Çay veya kahve,
  • Şerif Yenen’in Ayasofya (Ayasofya) hakkında bilgilendirici broşürü,
  • Tur rehberi ses sistemi (kulaklıklar).
Fiyata Dahil Olmayanlar:
  • Ulaşım dahil değildir.
  • Kişisel giderler

Şerif Yenen

Şerif Yenen Kimdir?

Türkiye seyahat uzmanı, seyahat yazarı, turist rehberi, konuşmacı ve turizm filmleri yapımcısıdır. 1989 yılından beri aralıksız turizmin içindedir. Bilgi Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda part-time öğretim görevlisi olarak Türkiye’nin Kültürel Mirası, Anadolu Uygarlıkları ve Turist Rehberliği dersleri vermektedir. Bir lezzet meraklısıdır. Gittiği her yerde yeni lezzetler arayışı içindedir. Keşiflerini turlarında katılımcılarla paylaşmaktan keyif alır. Şerif Yenen Türkiye üzerine bir Türk tarafından yazılmış ilk gezi rehberi olan İngilizce “Turkish Odyssey” isimli kitabın da yazarıdır. Buna ek olarak çok sayıda turizm yayını bulunmaktadır.

On üç yıla yakın bir süre İstanbul Rehberler Odası Başkanlığı ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği Başkanlığı görevini yürütmüştür. Dört yıl ise Dünya Rehberler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir.

Önemli kısmı yurt dışındaki akademik çevrelerde olmak üzere, Türkiye’nin tarihi, kültürü ve turizmi hakkında konferanslar veren Şerif Yenen’in yayınları üniversitelerde ders kitabı okutulmakta veya kaynak eser olarak kullanılmakta, uluslararası dergi ve ulusal gazetelerde makaleleri ve köşe yazıları yayımlanmaktadır.

Kendisi ve ekibi, yabancı misafirler için İstanbul ve Türkiye’de düzenli ve özel turlar düzenliyor: https://www.serifyenen.com

Sorularınız için info@serifyenen.com adresine e-posta gönderebilir veya 0533-591 1303 numaralı cep telefonundan Serif Yenen’i arayabilirsiniz.”

İlgili Haberler