İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Şiir sokakta, Nazım Hikmet her yerde!

yazar Reha Kadak

Usta şair Nazım Hikmet’in şiirleri, doğum günü öncesinde Moda Burnu’ndaki caddeye yazıldı. “Güzel günler göreceğiz” ile umudu, “Sana söylemek istediğim en güzel söz” ile sevgiyi anlatan dörtlükler, yolu Moda’ya düşenlere yol arkadaşlığı yapacak.

Cemal Süreya’nın dostlarına el salladığı pencere, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın kolunun altında ekmekle yürüdüğü sokak, Özdemir Asaf’ın telaşla çıktığı kapı, Cem Karaca’ya ilham veren Moda sahili, Nazım Hikmet’in memleket hasreti… Kadıköy Belediyesi’nin ilçede yaşamış sanatçıların eserlerini yaşadıkları sokakta yaşatmak, böylece sanatçıların ve eserlerinin bilinirliğini arttırmak üzere başlattığı “Yaşayan Sokaklar” projesi, Nazım Hikmet şiirleriyle sürüyor.

Nazım Hikmet

CEMAL SÜREYA, ÖZDEMİR ASAF, FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA VE NAZIM HİKMET…

2016 yılında başlayan proje kapsamında ilk çalışma Caferağa Mahallesi Cemal Süreya Sokak’ta, Cemal Süreya’nın yaşadığı evin önünde yapılmıştı. Proje kapsamında Özdemir Asaf ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın şiirleri yaşadıkları sokakların kaldırım taşlarına yazılırken, Cem Karaca’nın da heykeli yapılmıştı. Proje; “Güneşi İçenlerin Türküsü”, “Kerem Gibi”, “Memleketimden İnsan Manzaraları” ve daha pek çok şiiriyle edebiyatımıza damgasını vuran Nazım Hikmet ile devam ediyor.

Nazım Hiktmet

KADIKÖY SOKAKLARINDA YÜRÜYENLERE NAZIM ŞİİRLERİ EŞLİK EDECEK…

“Nazım Hikmet Her Yerde” sloganıyla usta şairin şiirleri, doğum günü olan 15 Ocak öncesi Moda Burnu’ndaki kaldırım taşlarına döşendi. “Güzel Günler Göreceğiz”, “En Güzel”, “Bugün Pazar”, “Ceviz Ağacı” şiirlerinden dörtlüklerin yazıldığı kaldırım taşları, Kadıköy sokaklarında yürüyenlere yol arkadaşlığı yapacak.

İlgili Haberler