İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Şişli Belediyesi 65 yaş üstü komşularının hayatlarının her alanında yanında!

yazar Su Akça

Şişli Belediyesi, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası’nı 65 yaş ve üzeri komşuları için gerçekleştirdiği birçok projeyle karşıladı.

Şişli Belediyesi, pandemi nedeniyle zor günler geçiren 65 yaş üstü sakinlerine desteğini sürdürmeye devam ediyor. 65 yaş ve üzeri komşulara; tıbbi bakım, evde bakım, hijyen desteği, sıcak yemek servisi, güvenli barınma, hukuki ve psikolojik destek gibi birçok hizmet bir arada sunuluyor. Şişli Belediyesi ekipleri, 65 yaş ve üzeri komşuların evlerine giderek hane içi temizliği yapıyor. Talep edilen müddetçe de bu temizlik hizmeti, periyodik olarak tekrarlanıyor. Yine öz bakımını yapmakta zorlanan veya hareket kısıtlılığı olan yaşlıların kuaför ve berber talepleri karşılanıyor.

SICAK YEMEK KAPIDA

Geçtiğimiz Eylül ayında hizmete giren Şişli Belediyesi Sosyal Mutfak aracılığı ile ekonomik veya fiziksel sebeplerle yemeklerini yapamayan 65 yaş ve üzeri komşuların evlerine her gün 2 öğün sıcak yemek götürülüyor. Kimsesi olmayan 65 yaş ve üzerindeki Şişli sakinlerine barınabilecekleri güvenli bir ortam sağlanıyor. Durumlarına uygun kalıcı bir kuruluşa yerleşene kadar da tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

ALZHEİMER HASTALARINA ÖZEL BAKIM

Şişli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nde, Alzheimer hastaları ve aileleri ağırlanıyor.
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Alzheimer Gündüz Bakım Evi, hastalara güvenli ve kaliteli hizmet sağlamak amacıyla haftada 5 gün ücretsiz hizmet veriyor. Gündüz Bakım Evi’ndeki hastalar, uzman hekim ve psikologların hazırladığı program çerçevesinde vakit geçiriyor. Rehabilitasyon çalışmalarına katılarak ve zihinsel egzersizler yaparak hastalığın etkilerini azaltacak faaliyetler yapıyorlar. Sosyal yaşama katılmalarını sağlayarak yaşam kalitelerini artıracak faaliyetlerde bulunuyorlar. Şişli Belediyesi, geçtiğimiz yıl 8. kez düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde, ‘Alzheimer Gündüz Bakım Evi’ ile ‘Sosyal Hizmetler’ kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEK

Belediye, yaş alma sürecinin sağlıklı geçirilmesine yardımcı olmak amacıyla klinik psikologlar ve psikiyatristlerden oluşan uzman bir ekiple çalışıyor. 65 yaş ve üzeri komşuları ile refakatçilerine bu anlamda psikolojik destek ve rehberlik hizmeti sunuyor. Ayrıca ihtiyaç duyduklarında hukuki destek de sağlanıyor. Şişli Belediyesi 65 ve üzeri kıdemli sakinlerine 7/24 ambulans hizmeti de veriyor.

“YENİ MERKEZLERİ HİZMETE AÇTIK”

Yaşlılar Haftası nedeniyle konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, herkes için yaşanabilir bir Şişli hedefinde ilerlerken; hak temelli yaklaşımla yaşamın farklı alanlarına yönelik çözümler ürettiklerine vurgu yaptı. Her yaştan komşunun ihtiyaçlarına uygun destek, rehberlik ve danışmanlık alabileceği programlar geliştirdiklerine ve bu amaçla da yeni merkezleri hizmete açtıklarına işaret etti. “Biz sosyal hizmeti bir defaya mahsus destekler olarak değil, gücünü toplumsal dayanışmadan alan bir ‘güven ağı’ kabul ediyoruz. Hizmetlerimizi hayata geçirirken sadece zor koşulları önlemeye veya ortadan kaldırmayı amaçlamakla kalmıyor, her bir komşumuzun insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesini esas alıyoruz. Komşularımızın refahının artması, sürdürülebilir yaşam koşullarına erişmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılması temel hedeflerimiz. Zorlu yaşam koşullarının, birlikte oluşturduğumuz güven ağı ve dayanışmayla aşılacağına inanıyoruz.”

İlgili Haberler