İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Teknoloji, İstanbul’u yeşil cennete dönüştürebilir

yazar Haber Merkezi

İstanbul’un tamamını yıkıp yeniden yapamayacağımız, cadde ve sokakları küçük ormanlara dönüştüremeyeceğimiz gerçeği ortada. Ancak küçük dokunuşlarla büyük mutlulukları yakalamak mümkün, Şişli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği gibi…

Kim bilir, Şişli Belediyesi’nin bu örnek çalışması dalga dalga yayılır ve İstanbul’un cadde ile sokakları, asırlık ağaçların gölgesi ve huzuruna kavuşur!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, yüzyılların izini taşıyan zeytin ağacını elleriyle dikti

Yapay bir yaşamı empoze eden teknoloji doğru ve güzel kullanıldığında, doğa için ortaya muhteşem çalışmalar çıkabiliyor. Bunun en güzel örneklerinden birini, Şişli Belediyesi gerçekleştirdi. Asırlık üç zeytin ağacı, gün içerisinde milyonlarca kişinin geçiş noktaları üzerine ekilerek adeta İstanbul caddelerine “zaman tünelleri” serpildi.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Abdi İpekçi Caddesi’ne elleriyle asırlık zeytin ağacı dikti.

300 – 500 YAŞLARINDA ZEYTİN AĞAÇLARI, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ADETA “IŞINLANDI”

Son derece titiz ve özenli bir çalışma ile Şişli’nin caddelerine kazandırılan ağaçların yaşının 300 ve 500 yıl arasında olduğu açıklandı. Günümüzde çeşitli nedenlerle bulundukları arazide kesilme ya da yok olma riski ile karşı karşıya kalabilen ağaçlar, özel söküm araçları ile yerinden kaldırılarak farklı alanlara nakledilebiliyor.

ÇOCUKLAR BİR KEZ DOKUNSA, YETER!

Teknoloji günümüzde, doğadan uzak nesillerin yetişmesini de beraberinde getiriyor. Ne yazık ki, çileğin ağaçta yetiştiğini sanan bir nesil için zeytin ağacının 500 yaşı bulan gövdesine dokunmanın, gölgesinde oksijenini içine çekmenin tarifsiz bir his olarak karşımıza çıktığının altını, Haberİstanbul olarak çizebiliriz.

MUAMMER KESKİN, ASIRLIK ZEYTİN AĞACINA KOMŞU OLDU…

Asırlık zeytin ağaçları Abdi İpekçi Caddesi’nin yanı sıra Habitat Parkı ve Şişli Belediye Başkanlığı binası önüne de dikildi. Böylece Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, makamına geldiği her gün yaşı 500’e yaklaşan zeytin ağacı ile kucaklaşacak.

BİR YANDA AĞAÇLARI KESEN, BİR YANDA ASIRLIK GÖVDELERİ CADDELERE DİKEN…

Zincirlikuyu’dan Mecidiyeköy’e, Osmanbey’den Taksim’e kadar şöyle bir yürüdüğünüzü düşündüğünüzde ayağınızın hiç ama hiç toprağa basmayacağını görebilirsiniz. Değil onyılların, yüzyılların getirdiği betonlaşma ve yapılaşma ile Şişli, İstanbul’un en merkezi noktaları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Ne devasa AVM’lerin içerisindeki yeşil süslemeler, ne de en pahalı naylon yapay bitkiler, şehre doğal bir görünümü asla veremiyor. Ancak yaklaşık 500 yıldır nefes alan, zeytin veren, doğaya oksijen kazandıran ve tarihe tanıklık eden zeytin ağaçları artık, İstanbul’un en çok beton kasveti ile boğulmuş ilçesinin caddelerinde…

İlgili Haberler