İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

TOKİ, İstanbul’da konut üretimine devam ediyor

yazar Cenay Toprakkaya

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sosyal konutta bütün talebi karşılamanın mümkün olmadığını, Türkiye’de birkaç vilayet hariç diğer tüm vilayetlerde sosyal konut ihtiyacını karşılayacak bir yapı içerisinde olduklarını ifade etti.

Geçen yıl hiç konut sahibi olmayan vatandaşlar için 65 bin konut ürettiklerini ve bu rakamın Türkiye’de üretilen toplam konutun yüzde 10’u olduğunu aktaran Turan; “Konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için yaptığımız konutların finansmanını İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerdeki arazileri değerlendirmek yoluyla kazanıyoruz. Onlarla da vatandaşlarımızı konut sahibi yapıyoruz. Rekabetçi ve açık bir ortamda ihaleler yapıyoruz, gelir elde ediyoruz ve onları da sosyal konuta aktarıyoruz” diye konuştu.

tokiİSTANBUL’UN REZERV KONUTA İHTİYACI VAR…

Ergün Turan, TOKİ’nin Sefaköy’de satışa çıkardığı arsanın konut yapmaya uygun biralan olmadığına işaret ederek; “E-5 aksının kenarında, metro çıkışının ağzında, burası bir ticaret alanı olmaya müsait ve çok düşük emsalli bir ticaret yapıyoruz. Buradan gelir elde edeceğiz. Kamu kaynağı bu. Onunla da konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. İstanbul’da sosyal konut ihtiyacının tamamını karşılamak zaten mümkün değildir. İstanbul’un rezerv konuta, yenilenmeye ihtiyacı var. Bununla ilgili çalışmaları da yapıyoruz” bilgisini verdi.

tokiANADOLU VE AVRUPA YAKASINDA YENİ SOSYAL KONUTLAR YAPILACAK…

TOKİ Başkanı Turan, Anadolu ve Avrupa yakasında iki bölgede yeni sosyal konut için alanlar geliştirdiklerini belirterek; “Bu yıl Silivri ve Pendik-Tuzla civarında sosyal konut yapımında bulunacağız. Her birinde 5’er, 10’ar bin konut üretecek yapılandırma içerisindeyiz. İkisini de bu yıl içerisinde yapıyoruz” dedi.

BU YIL 65-70 BİN KONUT ÜRETİLECEK…

İstanbul’a bin konutluk bir üretimde 100 bin konut müracaatı alınabildiğine değinen Turan, bunların hepsini karşılamanın mümkün olmadığını, İstanbul için asıl yapılması gerekenin, rezerv konut üretilerek İstanbul’daki yıpranmış ve depreme dayanıklı olmayan konutların değişimi olduğunu söyledi. Ergün Turan; “Bizim milletimize müjdemiz, bu yıl hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımız için inşallah 65-70 bin konut üreteceğiz. Türk ailesi ortalama 5 kişiden olsa, 300-400 bin insanımızın da bu yıl içerisinde konut sahibi olacağı anlamına geliyor. Bu heyecanla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

54 VİLAYETTE KENTSEL DÖNÜŞÜM FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR..

TOKİ Başkanı Ergün Turan, 54 vilayette 180’e yakın bölgede aktif sahada kentsel dönüşüm yaptıklarını vurgulayarak; “Kentsel dönüşümde amacımız yerinde kentsel dönüşüm yapmak, niteliksiz konut stoklarını daha nitelikli hale getirmek. Önceliğimiz Türkiye’nin deprem kuşağı… Kaynaklarımız sınırlı, yapılacak iş fazla. Ülkedeki 5-5,5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda TOKİ, sahada atif görev alan bir idaredir. 54 vilayette işimiz devam ediyor ve devam edecek” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler