İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Trump’tan İran’a Tehdit: Ateşle Oynuyorsunuz

yazar Kadir Toprakkaya

Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni başkanı Donald Trump, dünya çapında gündem yaratan açıklamalarına bir yenisini ekledi. Önceki gün resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada İran’ı tehdit eden Trump, “İran ateşle oynuyor. Başkan Obama’nın onlara kibar davranmasını takdir etmiyorlar. Ama ben öyle değilim.” ifadelerine yer verdi.

İlk Olayı Değil

Tartışma yaratan bu tweet, Donald Trump’ın çıkarttığı ilk olay değil. Göreve henüz iki hafta önce gelmesine rağmen başkanlık kariyerine hızlı bir giriş yapan Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda aralarında İran’ın da bulunduğu yedi Müslüman ülkeden ABD’ye girişleri tamamen yasaklamış, Meksika sınırına duvar örülmesi talimatını vermiş ve Amerikalı bazı senatörlerin Üçüncü Dünya Savaşı’nı çıkartmaya çalıştıklarını iddia etmişti. Trump’ın imza attığı her açıklama ve karar, dünya çapında yankı uyandırmaya devam ediyor. İran’la ilgili açık tehdidi de, günün en çok konuşulan olayları arasında yer alıyor.

 

 

İran’dan Jet Yanıt

İran Dışişleri Bakanı Javad Zarif, Trump’ın tweetine yine Twitter üzerinden yanıt verdi. Zarif, Trump’tan sadece 20 dakika sonra paylaştığı tweette, “İran, güvenliğini halkından sağlar ve bu yüzden de tehditlere göre hareket etmez. Asla savaş çıkartmayacağız, ancak savunma gücümüze olan güvenimiz sonsuzdur.” ifadelerini kullandı.

İran ABD’ye Misilleme Yapmıştı

Donald Trump’ın ABD’ye giriş kısıtlamalarına ilk misilleme İran’dan gelmişti. İran’da yapılacak olan Ser best Stil Güreş Dünya Şampiyonası’na Amerikalı sporcuların alınmayacağı duyurulmuş, bu açıklama ise siyasi bir mesaj olarak değerlendirilmişti.

 

İlgili Haberler