İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tura Turizm’in Kurucusu Erkunt Öner’i kaybettik

yazar Damla Yaylak

Türk turizminin önemli isimlerinden Erkunt Öner’i kaybettik. Aynı zamanda Tura Turizm’in de kurucuları arasında yer alan efsane turizmcinin 3 Haziran 2021 günü öğleden sonra hayatını kaybettiği yakınları tarafından paylaşıldı.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Aynı zamanda kruvaziyer turizminin de öne gelen isimleri arasında yer alan Erkunt Öner yaklaşık bir yıldan beri kolon kanseri tedavisi görüyordu.

“AKDENİZ TURİZM VAKFI BÜYÜK ÖDÜLÜ”

Erkunt Öner’e Malta’da 2018 yılında, sadece Türkiye değil dünya turizmine sağladığı katkılardan ötürü Akdeniz Turizm Vakfı Büyük Ödülü verilmişti.

ERKUNT ÖNER HAKKINDA

Tura Turizm, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Erkunt Öner 1944 yılında Sivas’ta doğdu. Turizme olan ilgisi lise öğrenciliği yıllarında başlayan Öner, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu sırada Turizm Bakanlığı’ndan aldığı turizm rehberliği lisansı ile profesyonel turizm hayatına başladı. 1964 yılında Belçika Hükümeti’nin sağladığı burs ile Brüksel’de Turizm Eğitimi Programını; 1972 yılında Paris’te Sorbonne Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladı. 1966 yılında İstanbul’da Tura Turizm’i kurdu. Tura Turizm geçtiğimiz 50 yıl içinde kruvaziyer turizm alanında ulusal ve uluslararası pazarda önde gelen şirketler arasında yer aldı.

İlgili Haberler