İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yeşilay 97 yaşında!

yazar Cenay Toprakkaya

97 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında yapacağı etkinlikler ile toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyor.

Bu yıl bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için “Sen de Söz Ver” konseptiyle kutlanan haftada yüzbinlerce gönüllü harekete geçecek ve Türkiye’nin dört bir yanında yapılan etkinliklerde çocuk, genç, yaşlı demeden herkes hem bilgilenecek, hem de doyasıya eğlenecek.

Yeşilay

YÜZBİNLERCE GÖNÜLLÜ HAREKETE GEÇİYOR…

Toplum ve gençlikle buluşmayı ve kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen Yeşilay, 1-7 Mart tarihleri arasında otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçirecek. Yüzbinlerce Yeşilaycı, Türkiye’nin dört bir yanında gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekecek, bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için “Sen de Söz Ver” diyecek.

YEŞİLAY MEYDANLARDA…

Yeşilay Haftası kapsamında başta Kadıköy Meydanı olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki meydanlarda etkinlik çadırları kuracak olan Yeşilay; çocuk şenliklerinin, bağımlılık eğitimlerinin, oyunların, fotoğraf ve karikatür sergilerinin yapıldığı dev alanlarda ziyaretçileri hafta boyunca bağımlılıklara karşı bilgilendirecek. Meydan etkinlikleri kapsamında 4-5 Mart tarihleri arasında ünlülerle söyleşiler, 3D video mapping gösterileri, ebru ve cam atölye çalışmaları yapılacak.

Yesilay

PEDALLAR YEŞİLAY İÇİN DÖNÜYOR…

Türkiye’nin 27 ilinde 5 Mart tarihinde eşzamanlı olarak saat 10:30’da start alacak bisiklet turuna ise, isteyen herkes herhangi bir ücret ödemeden katılabilecek. Bisiklet turunda ayrıca çekilişle bisiklet de hediye edilecek. İstanbul Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, Sirkeci Sepetçiler Kasrı’ndaki Yeşilay Genel Merkezi’nden başlayacak.

EN YEŞİLAYCILAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR…

Yeşilay; bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşamı misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları Zümrüdüanka Ödülü ile ödüllendiriyor. Bu yıl dördüncüsü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla 3 Mart’ta gerçekleştirilecek. Bu özel gecede kültür-sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar toplam 8 kategoride kişi ve kuruma “En Yeşilaycı” unvanıyla ödülleri takdim edilecek.

Toplum ve gençlikle buluşmayı ve kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen Yeşilay, 1-7 Mart tarihleri arasında otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçirecek…

İlgili Haberler