İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Fatihli Kadınların Sergisi Göz Doldurdu

yazar Kadir Toprakkaya

Fatih Belediyesi ve Fatih Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Fatihli Kadınların yıl sonu sergisi göz doldurdu.

Sergiye katılan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Özellikle Fatih’teki merkezlerde üretilen sertifikalandırılmış eserlerin satışına yönelik bir iki noktada yer çalışması yapıyoruz. Bunları inşallah yeni eğitim yılı başlamadan bitirmiş olacağız.” dedi.

Fatih Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Engelliler Birimi, Fatih Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen yıl sonu sergisinde el işi ürünlerden tablolara kadar birçok eser yer aldı. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde; kadın giysileri dikimi, iğne oyası, el nakışları, mefruşat, porselen boyama, pastacılık, takı tasarımı, yağlı boya resim, ebru, hat ve tezhip alanlarında eğitim gören kadınların ortaya koyduğu eserler görücüye çıktı. Fatih Belediye Binası C Blok fuaye alanında kursiyerlerin sene boyunca hazırladıkları eserlerin karma sergisinde sergilenen eserlere ilgi yoğun oldu. Porselen boyama, tel kırma tasarımlar, takı tasarım, el nakışı, yağlı boya gibi birçok alanda ürün sergilendi. Fatih’te engelli merkezlerinin de 5 branş ve 53 kursiyer ile katkı verdiği toplamda 6 eğitim merkezinde 27 eğitmen, 22 branş ve bin 250 kursiyerin hazırladığı eserlerden en beğenilenleri sergilendi.

Sergi açılışına Fatih Kaymakamı Kaan Peker, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Aras, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Fatihli kadınların

“ESERLERİN SATIŞINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Sergi açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, serginin kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu dile getirerek, gelecek eğitim döneminde hem kurs merkezlerinin, hem de kursiyer sayısının arttırılacağı müjdeledi. Üretilen el emeği göz nuru eserlerin aile bütçesine katkı sağlamasına yönelik çalışma yaptıklarını da dile getiren Başkan M. Ergün Turan, “Halk Eğitim Merkezi ve Belediyemizin bu konudaki işbirliğiyle yeni dönemde de hem kursiyer, hem de merkez sayısı olarak arttıracağız. Bu çalışmalarımızı 2019-2020 sezonuna hazırlıyoruz. Şimdi bununla alakalı ekibimiz hem bina planlamasını hem de organizasyon planlamasını yapıyorlar. Hazırladığımız bir yönetmelik neticesinde burada üretilen eserlerin satışıyla alakalı da Fatih’te bir ya da iki ayrı bölgede yer hazırlığı devam ediyor. Eserlerin satışına yönelik nasıl yapılacağı, nasıl sertifikalandırılacağı ile ilgili de çalışmalarımız var. Bunları inşallah yeni eğitim yılı başlamadan bitirmiş olacağız” dedi.

Sergi açılışında Eğitim birimlerinde resim öğretmenliği yapın Bilal Yaşar çizdiği portreyi Başkan M. Ergün Turan’a hediye etti. Protokol ve davetliler kesilen kurdelenin ardından sergi alanı gezdi.

İlgili Haberler