İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’da Janoska Ensemble rüzgarı esecek

yazar Duygu Kuyumcu

45.’si düzenlenen İstanbul Müzik Festival kapsamında 19 Haziran akşamı, modern yaylı çalgılara farklı bir soluk getiren Janoska Ensemble sahne alacak. Alışılmış yaylı çalgılar dörtlüsü kalıplarının dışına çıkarak kendi stilini ortaya koymayı başaran ender topluluklardan olan Janoska Ensemble; kendi besteleri ve cazdan klasiğe, poptan tangoya uzanan özgün düzenlemeleri ile hem geniş bir dinleyici kitlesine hitap ediyor, hem de klasik müzik salonlarına yeni bir soluk getiriyor.

Enstrümanlarındaki virtüöziteleri ile uluslararası yarışmalarda ayrı ayrı birçok ödüle layık görülen topluluk üyelerini bir araya getiren sadece aile bağları değil, paylaştıkları yenilikçi ve yaratıcı müzik vizyonları. Topluluk, “Janoska Stili” olarak ün yapmış yorumu ve repertuvarı ile Carnegie Hall, Sydney Opera Evi, Londra Royal Albert Hall, Berlin Filarmoni ve Viyana Musikverein’ın konuğu olurken; Bobby Mc Ferrin, B.B. King, Paco de Lucia ve Felicity Lott gibi isimlerle de aynı sahneyi paylaştı.

festival

HER KESİMDEN MÜZİKSEVERİN KATILABİLECEĞİ BİR FESTİVAL…

Birçok başarıya imza atan grup, Hollywood Viyana’da ve Rojo Tango projelerinde yer aldı; Lalo Schifrin, David ve Randy Newman gibi bestecilerin beğenisini kazandı; Salzburg Festivali, Düsseldorf Tonhalle ve Viyana Devlet Operası’nda dinleyicilerle buluştu. Kendi bestelerinin yanı sıra klasik müzik repertuvarının tanınmış eserlerini Janoska stili ile yorumladığı bir programla dinleyicilerin karşısına çıkacak olan dörtlü, her kesimden müzikseverin bu festivalden hoşnut kalacağını belirtti.

Janoska Ensemble

İlgili Haberler