İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

FODER, Küresel Para Haftası’nı kutladı

yazar Kadir Toprakkaya

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER), Küresel Para Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Çocuklar ve gençler için için para farkındalığını artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI) organizasyonu, her yıl Mart ayında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu sene de 27 Mart-02 Nisan haftasında gerçekleşen organizasyonun Türkiye ayağına FODER öncülük etti.

Küresel Para Haftası, geçtiğimiz yıl 41 ülkede borsa açılış gonguyla başlatıldı. Borsa İstanbul, bu sene de gençlere, onların hayallerine ve finansal geleceklerine sembolik desteğini ifade etti. 27 Mart Pazartesi sabahı Borsa İstanbul’un açılış gongu; Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, SPK Başkan Yardımcısı Emre Önyurt ile FODER Genel Başkanı Özlem Denizmen ve finansal okuryazarlık eğitimi alan Darüşşafakalı öğrenciler tarafından Küresel Para Haftası için çalındı.

Küresel Para Haftası

ÖĞREN, BİRİKTİR, KAZAN!

OECD’nin de destek verdiği Küresel Para Haftası’nın bu yılki teması “Öğren, biriktir, kazan” olarak belirlendi. Tema kapsamında bir yandan çocuklara ve gençlere erken yaşlarından itibaren maliyet konusunda dikkatli olmalarını sağlayacak zekaya dayalı alışkanlıklar edindirmek hedeflenirken, diğer yandan da hayatın ilerleyen yıllarında karşılaşılabilecek finansal sıkıntılar konusunda bilinç oluşturulması ve para yönetimi yeteneğinin geliştirilmesi amaçlandı.

FODER

EĞİTİMLERDE 20 BİN ÇOCUK VE GENCE ULAŞTIK

FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Küresel Para Haftası, dünya genelinde finansal okuryazarlığa teşvik eden önemli bir hafta. 135 ülkede eşzamanlı olarak kutlanıyor. Hafta boyunca ülke genelinde FODER tarafından finansal okuryazarlık eğitimleri verdik. Eğitimlerde yaklaşık 20 bin çocuk ve gence ulaştık. Küresel Para Haftası süresince finansal konularda çalışmalar, etkinlikler ve finansal okuryazarlık eğitimleri gerçekleştiren tüm bireysel üyelerimize, kurumsal üyelerimize, gönüllülerimize, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

BÜTÇE VE TASARRUF FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK HEDEFLENDİ

Hafta boyunca Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği gönüllüleri; çocuk ve gençlere para, bütçe, istek ve ihtiyaç, tasarruf, birikim, yatırım gibi temel kavramları sunum ile anlatarak, öğrencilerle bir araya geldi. Eğitimlerde öğrencilere bütçe ve tasarruf farkındalığı oluşturmak amaçlandı.

İlgili Haberler