İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başlıyor

yazar Cenay Toprakkaya

Her yıl Türkiye ve dünyadan 50’den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 30 Eylül-22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

“Özgür, kuralsız, kaygısızca, davetsizce, davetkar bir biçimde… Sokaklarda buluşalım, fotoğrafla. Yine…” sloganıyla farklı mekanlarda gerçekleşen Fotoistanbul’un bu seneki adresleri Ortaköy Yetimhanesi, Art Galerim Bebek, Mixer, Fotoğraf Evi, İstanbul Fotoğraf Galerisi, O’Art, Gama ve Fototrek Fotoğraf Merkezi gibi galeriler  olacak.

USTA SANATÇI SABİT KALFAGİL’İN ESERLERİ DE SERGİLENECEK…

Fotoistanbul 2017; son dönemin öne çıkan isimlerinden Omar Victor Diop, siyah-beyaz doğa fotoğraflarıyla ünlü Michael Kenna ve “dans eden fotoğrafçı” lakabıyla tanınan Youngho Kang başta olmak üzere Alejandro Chaskielberg, Alex Timmermans, Eddo Hartmann, Serge Najjar, Gyula Soproyni gibi dünyaca ünlü isimlerin aralarında bulunduğu birçok yabancı sanatçının eserlerini İstanbul’da ağırlayacak. Türkiye’den eserleri festivalde sergilenecek fotoğraf sanatçılarından bazıları Ahmet Elhan, Ali Alışır, Çerkes Karadağ, Saygun Dura. Yakın zamanda kaybettiğimiz usta fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil’in eserleri de festival bünyesinde sergilenecek ve sanatçıyla ilgili bir de söyleşi düzenlenecek.

Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali

FOTOİSTANBUL’UN BU YILKİ ONUR KONUĞU HOLLANDA…

Kısa süre içinde uluslararası farkındalık da yaratan Fotoistanbul’un bu yılki onur konuğu olan Hollanda’dan beş fotoğrafçı Alex Timmermans, Annabel Oosteweeghel, Marieke van der Velden, Eddo Hartmann ve Peter Edel, festivalde sergileriyle yer alacaklar. Festival kapsamında sergilerin yanı sıra panel, yuvarlak masa tartışmaları, ustalarla sohbet, portfolyo değerlendirmeleri ve kitap imza günü gibi birçok yan etkinlik de düzenlenecek.

İlgili Haberler