İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Fransız müzik grubu Electro Deluxe 7 Mayıs’ta CRR’de

yazar Reha Kadak

Funk ve cazı elektronik alt yapılarla zenginleştirerek fusion, hip hop ve nu caza kadar geniş skalada bir repertuvarla sunan Fransız grup Electro Deluxe, 7 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00’de İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.

2017’de, Fransa’da Victoire de la Musique ödülünü alan, Herbie Hancock, Buckshot LeFonque ve Meshell Ndegeocello’dan esinlenen Electro Deluxe, sınır tanımaz müzikleri ve çarpıcı performanslarıyla CRR’de İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak.

ELECTRO DELUXE İLE JAZZ-FUNK’DAN SINIRSIZ MÜZİĞE

Günümüzde sıkça rastlanan jazz-funk destekli elektronik müziğin tersini, yani electronica destekli bir jazz-funk sound’unu yakalamayı amaçlayan grup, 2005’te yayınladıkları ilk albümleri Stardown’la bunu başardı. Ardından Hopeful (2007), Play (2010), Live in Paris (2011), Home (2013) ve Circle (2016) albümlerini yayınlayan grup, 15 yılı aşkın sürenin ardından, kendini hiçbir müzik türüyle sınırlandırmıyor ve müziğin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Son yıllarda Türkiye’de de geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Electro Deluxe, Ben L’Oncle Soul, Hocus Pocus, HKB FiNN, Crystal Petit Night ve Didier Lockwood gibi isimlerle çalıştı.

Grup, Montreal Uluslararası Caz Festivali ve Pekin’deki Jazz-E Festival başta olmak üzere bugüne kadar birçok uluslararası festivalde sahne aldı.

Electro Deluxe, 2001’de saksafoncu Thomas Faure, basçı Jérémie Coke, davulcu Arnaud Renaville ve piyanist Gaël Cadoux tarafından kuruldu. Gruba daha sonra vokalde James Copley, trompette Vincent Payan ve trombonda Bertrand Luzignant dâhil oldu ve grup bu günkü halini aldı.

Electro Deluxe performansının biletleri 80-50-30 ve 20 TL olarak İBB Cemal Reşit Rey Konser gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Electro Deluxe

İlgili Haberler