İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

“Galatasaray Taraftarını Herkes Bilir!”

yazar Kadir Toprakkaya

Galatasaray Odeabank’ın şutör guardı Jon Diebler, Galatasaray Dergisi 162. sayısına çok özel açıklamalar yaptı. İyi bir şutör olmanın kendine güvenden geçtiğini belirten Diebler, başarısının sırrı olarak ise kendisine güvenini ve kaçırdığı şutlardan etkilenmemesini gösterdi.

 

Diebler’ın röportajından öne çıkan başlıklar ise şöyle oldu:

 

“İPEKÇİ’DE OYNAMAK ÇILGINCA”

 

Abdi İpekçi’de oynamak gerçekten farklı hissettiriyor. Bu salonda çok maça çıktım ama bu sene Galatasaray taraftarı ile bambaşka bir havada geçiyor. Onları benim yanımda görmek çok güzel bir duygu. Uzun seneler onlara karşı oynadım. Karşıyaka’da 2013’teki playoff eşleşmesi… Hayatımda ilk defa böyle bir atmosferi tecrübe etmiştim. Kendi kendime “Bu çılgınca” diyordum. Karşıyaka’da da iyi bir taraftarımız vardı. Hakkını yemek istemem. Fakat buraya gelip taraftarları yanımızda görmek bize çok yardımcı oluyor. Bu seneki takvim gereği bazen olmamız gerekenden daha yorgun halde maça çıkıyoruz. Onların destekleri bize ekstra enerji veriyor.

 

“ZORLAMA BİR ŞEYLER YAPMAYA GEREK YOK”

 

Aslında gizli bir atletikliğim var. Benim açımdan konuşursak; çok fazla şey yapmaya çalışmamam gerektiğinin farkındayım. Görevimin ne olduğunu biliyorum. Zorlama bir şeyler yapmaya gerek yok. Sahip olduğumuz oyuncularla hücumda zorlama bir şeyler yapmak bana göre değil. Takımda herkesin kafasında da bu var. Bazı anlarda takıma katkı sağlamak için normal oyun düzeninden çıkıyoruz. Roller belirlenmiş durumda.

 

“KENDİ ŞARTLARIMLA EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM”

 

Euroleague şampiyonluğu kazanmayı çok isterim. Daha gerçekçi ve bana bağlı olan ise emekliliğimi kendi şartlarımda belirlemek. Sakatlık ya da başka şeyler nedeniyle basketbolu bırakmak istemiyorum. Bu oyuna hayatımı verdim. Ayrılırken de kendi kararım olmasını istiyorum. Kendi istediğim zaman bitirmek için dua ediyorum. Aynaya baktığım zaman “Bu oyuna her şeyimi verdim. Bundan sonrası için de ne gelecekse mutlu olacağım” demek istiyorum.

Haber Kaynağı: www.galatasaray.org

İlgili Haberler