İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

yazar Duygu Kuyumcu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 58.’sini düzenlediği Türkiye Başarılı Gazeteciler Ödülleri sahiplerini buldu. Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamında 28 gazeteci ödüle layık görülürken, 32 usta gazeteciye de saygı plaketi verildi. Cemiyetin 71. yaşında ödül alan gazeteciler , ödüllerini tutuklu meslektaşlarına ithaf etti.

Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto; “Cemiyetin varlığını Sedat Simavi’ye, ondan sonra gelen başkan ve yönetim kurulu üyelerine, bugün ödül alan kıdemli meslektaşlarımıza borçluyuz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafsız bir kuruluştur, barıştan yana taraftır. Gazetecilerin sorunları açısından, sorunlarını iyileştirme açısından taraftır. Bugün maalesef bu konuda iyi haberlerimiz yok. 160 arkadaşımız hala cezaevinde ise, bugünleri kutlama sözcüğü bile dilimize yakışmıyor. Üzüntümüz büyük. Türkiye’nin cezaevinde en çok gazeteci bulunduran ülkesi olması bizi daha çok üzüyor” dedi.

Gazetecilik Başarı Ödülleri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto…

“GAZETECİLER ARASINDA SENDİKALAŞMA ÇOK KÖTÜ…”

Konuşmasının devamında Türkiye’de basın sektörünün sendikalaşmada çok kötü olduğunu dile getiren Olcayto; “Gazetecilerin birleşme zamanı artık. Gazeteciler, sendikalarda örgütlenmeli ve haklarına sahip çıkmalı. Bugün gazetecilerin bir kısmı başka bir gazetecilik yapıyorlar. Keşke daha tarafsız ve ciddi gazetecilik yapabilselerdi” mesajı verdi.

USTALARA SAYGI PLAKETİ…

Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kıdemli üyelerine Ustalara Saygı Plaketi verildi. Bu yıl plaket alan kıdemli gazeteciler arasında Adnan Özyalçıner, Ahmet Zeki Sözer, Aydın Ünsal, Ercan Kazmaz, Erdem Karaismail, Erdoğan Tokmakçıoğlu, Erol Erkut,Esin Bürge, Firuzan Topsümer, Güneş Uğurlu, Günseli Çeliker,Halil Hami Alkaner, İhsan Onur, Kemal Şener, M. Bedir Koç, M. Orhan Süer, Orhan Kalkan, Özkan Şahin, Refik Sönmezsoy, Sevim Gürbüz, Suna Dorsan, Suna Zirek, Sümer Demir, Şeniz Yurtman, Talay Erker, Turan Aksoy, Tümer Argın, Ülkü Ongun,Ünal Tolunay , Yaşar Gökhan, Yurdagün Göker, Yurdakul Fincancıoğlu  yer aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyet

İlgili Haberler