İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Goldman Sachs, Hürriyet Emlak’ın azınlık ortağı oldu

yazar Cenay Toprakkaya

Türkiye’de gayrimenkul sektörünü canlandıran ve ülke ekonomisine destek olan Hürriyet Emlak, başarılı bir iş ortaklığına imza attı. Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs, sermaye katılımı sağlayarak Hürriyet Emlak’ın azınlık ortağı oldu. İşlemler, Rekabet Kurulu’nun onayına bağlı olarak tamamlanacak.

Hürriyet Emlak, bu ortaklık ile yabancı yatırımcıların Türkiye’ye duyduğu ilgi ve güvenin bir göstergesi olurken; kurmuş olduğu modern, teknoloji ve veriye dayalı sistemler sayesinde müşteriyi her zaman odak noktasına alan hizmetlerini genişletmeye devam edecek. Böylece, hem emlak sektörünün hem de müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı sürdürecek.

VUSLAT DOĞAN SABANCI: EKOSİSTEMİ GELİŞTİRMEYİ VE GÜÇLENDİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı;Hürriyet Emlak’ın Goldman Sachs ile oluşturduğu ortaklığın, şirketin sektördeki güçlü konumu kadar yabancı yatırımcıların Türkiye’ye duyduğu ilgi ve güvenin de bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı; “Kuruluşundan bu yana Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yön veren Hürriyet Emlak, bir kez daha alanında önemli bir adım attı. Yeni yatırımlar ülke ekonomimiz için önem taşırken, sektörel gelişimi de destekliyor. Ülkemizin öncü markalarından biri konumunda bulunan Hürriyet Emlak’ın finansal gücü, yenilikçi ürün ve hizmet anlayışı, ülke geneline yayılan hizmet ağı, teknolojik altyapısı ve güvenilirliği Goldman Sachs ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklığın temelini oluşturdu. Amacımız, gayrimenkul sektörü içerisinde yer alan tüm paydaşlarımız ve müşterilerimize yönelik oluşturduğumuz ekosistemi daha da geliştirmek ve güçlendirmek” dedi.

YENİ GELİR MODELLERİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Vuslat Doğan Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çok önemli bir pazar potansiyeli görüyoruz. Bu yeni dönemde Goldman Sachs ortaklığının da katkısıyla planladığımız yeni gelir modellerini hayata geçirirken, teknolojiye dayalı veri analitiği odağımızı da artırıyor olacağız. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımıza en iyi deneyimi, çok daha güçlü bir şekilde yaşatmaya devam etmek gelecek dönem hedeflerimiz arasında ilk sırada yer alıyor.’’

Goldman Sachs Hürriyet Emlak

İlgili Haberler