İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Görme engelli çocuklara İngilizce eğitimi

yazar Kadir Toprakkaya

Görme engelli çocuklara İngilizce eğitimi projesi hayata geçmeye başladı. Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında çok sayıdaki görme engelli çocuğa İngilizce dersleri veriliyor ve bu sayede hem hayata bağlanmaları, hem kişisel olarak gelişim göstermeleri sağlanıyor.

2003 YILINDAN BERİ TEK HEDEF

2003 yılında görme engelli çocukların aileleri tarafından İstanbul’da kurulan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Görme engelli bebek ve çocukların eğitimlerine destek verme amacıyla hareket eden dernek, bugüne kadar 0-16 yaş arasında 800’den fazla çocuğa doğrudan yardımda bulundu. Başkanlığını Hale Bacakoğlu’nun, Eğitim Müdürlüğü görevini Beytullah Aydıntepe’nin üstlendiği derneğin başlattığı İngilizce dersleri ise, çok sayıdaki çocuğun geleceğe inançla bakmasını ve hayattan keyif alan bireyler haline gelmesini sağlıyor.

 DRAGOS ROTARY KULÜBÜ’NDEN TAM DESTEK

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin en büyük destekçilerinden biri ise, Dragos Rotary Kulübü oldu. Bu sene itibariyle dernekle toplum birliği anlaşması imzalayan Dragos Rotary Kulübü, görmeyen çocukların eğitim konusundaki en büyük ihtiyaçlarından biri olan Braile Daktiloların temin edilmesi için uluslararası bir proje hazırladı. Ayrıca derneğin İngilizce eğitimlerinin düzenlenmesine de büyük katkı sağlayan Dragos Rotary Kulübü adına konuşan Dönem Başkanı İnci Hacıoğlu,  “İnsanlara hizmet götürmek, onlara dokunabilecek projeler yapmak bizim en büyük dileğimizdir. Bu tür projelere katkı sağlamak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler.” ifadelerini kullandı.

ingilizce

DERS SAATLERİ ÇOK KEYİFLİ

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ndeki başkanlık görevini 14 yıldır sürdüren Hale Bacakoğlu, dernek bünyesinde hayata geçirilen İngilizce eğitimi projesinin çok keyifli geçtiğini ve öğretim tekniklerinin en üst seviyede uygulandığını ifade ederken, Dragos Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hale Bacakoğlu ve İngilizce öğretmeni Şükrü Dağlı’ya teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmedi. Öte yandan Dragos Rotary Kulübü üyelerinden olan ve projede yer alan İngilizce öğretmeni Şükrü Dağlı da, dersler başladığından beri görme engelli çocuklardan çok şey öğrendiğini ve onların hayata bağlılıklarından, azimlerinden ve kavrama yeteneklerinden çok etkilendiğini ifade etti. “Derslerimizi özel tekniklerle işleyip onlar için daha anlaşılır ve eğlenceli hale getiriyoruz. Bunun yanında normal derslerden daha zor olacağı kaygısı taşırken sürpriz bir şekilde derslerin daha kolay ve eğlenceli geçtiğini görüyorum. Bu da benim derslere daha bir şevkle gitmemi sağlıyor.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler