İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Gurbetçiler Türkiye’de ‘Ev’leniyor

yazar Kadir Toprakkaya

Okulların kapanmasıyla birlikte gurbetçiler de yurda gelmeye başladı. Tatil maksadıyla gelen Türkler KDV indirimini fırsat bilip ülkelerine dönmeden ev sahibi oluyor.

Haziran ayıyla birlikte yurt dışında yaşayan gurbetçiler tatil için Türkiye’ye gelmeye başladılar. KDV indirim fırsatının devam etmesi, döviz kurundaki yükseklik, cazip ödeme koşulları gurbetçiyi yatırım aracı olarak konuta yönlendirdi.

Kurtköy Lens İstanbul’da, teslim için sayılı günler kalırken, son 100 daire için de gurbetçilere yönelik özel bir kampanya hazırlandı. Yurt dışında yaşayan Türklerin tatil için rotayı Türkiye’ye çevirmeye başlamalarıyla birlikte harekete geçen Lens Yapı, Lens İstanbul projesi için 4 yeni kampanya modeli sunuyor.

Yüzde 50 nakit, yüzde 50 kasım 2019 hemen teslim yüzde 15 indirim fırsatı, yüzde 50 nakit, yüzde 50 48 vade farksız taksit yüzde 5 indirim, yüzde 50 nakit yüzde 50 12 ay vade farksız taksit yüzde 10 indirim ve nakit alımlarda yüzde 20 uygulanan kampanya modelleri hakkında açıklama yapan Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, “Lens İstanbul’u özel kılan havalimanının hemen yanında olması ve bölgenin değerlenmesi nedeniyle Lens İstanbul, daha çok yatırım aracı olarak değerlendiriliyor.

Dövizin artması ve sunduğumuz cazip kampanya seçenekleri de konut alımlarını hızlandırıyor. Bildiğiniz üzere KDV indirimleri daha devam ediyor, döviz kurundaki yükseklik ve uyguladığımız cazip ödeme koşulları, gurbetçilerin konuta yatırım yapmasını sağlıyor. Şubat ayında da Almanya’daki ‘Evim Türkiye’ fuarına katılarak, gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştık. Özellikle Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda’da yaşayan Türklerin ilgisini görüyoruz. Bu yaz da 4 yeni kampanyamızla gurbetçilerimize yönelik satışlarımızı artıracağız” dedi.

Şimdiye kadar projenin yüzde 20’sini yurt dışında yaşayan Türklere yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kutlu, konut alıcılarının tercihinin ise daha çok 1+1 daireler olduğunu belirterek, uygun fiyatları ve cazip ödeme koşullarıyla gurbetçilerin memleketlerinden ev sahibi olmalarını kolaylaştırdıklarını da söyledi.

Gurbetçiler Ev Alıyor

İKİ ADIMDA AÇIK HAVA ÇARŞISINDA OLMA FIRSATI…

Lens Yapı tarafından hayata geçirilen 1162 daireden ve 85 ticari alandan oluşan Lens İstanbul, meydanından çıkan Yenişehir metro durağı, Sabiha Gökçen’e yürüme mesafesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kurtköy’ün en büyük markalı konut projesi, çarşısı ve meydanıyla da son halini almaya başladı. Projenin peyzajını, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan üniversitelerin mimarlık fakülteleri için hazırlanan heykel yarışmasının dereceye giren heykelleri süslerken, Lens Çarşı’da ise Sahan Restaurant, HuQQabaz, e-bebek, Enza Home, Taç, Setur, Cinemarine gibi kendi sektörlerinin en iyi markaları yer alıyor. Kadıköy ve Üsküdar metrosunu birbirine entegre edecek Sabiha Gökçen-Kurtköy metro hattı durağının 2020 yılında açılmasıyla daha da değerlenecek Lens İstanbul, Türkiye’nin en büyük açık hava çarşısını da içinde bulunduruyor. A’dan Z’ye her şeyin düşünüldüğü projede teslimler ise temmuz ayında gerçekleşecek.

  • 1+1’ler 65,28-86,71 metrekare 370 bin TL ila 459 bin TL
  • 2+1’ler 86,93-151,13 metrekare 485 bin TL ila 735.000 TL
  • 2+1 dubleksler 125,37-140,03 metrekare 571 bin TL ila 734 bin TL
  • 3+1 dubleksler 178,05-209,77 metrekare 767 bin TL ila 1 milyon 125 bin TL
  • 4+1 dubleksler 326,24-346,39 metrekare 1 milyon 319 bin TL ila 1 milyon 455 bin TL.

Gurbetçiler Ev Alıyor

İlgili Haberler