İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Gusto Şarap Kursları Başlıyor

yazar Kadir Toprakkaya

Bu yıl 19. yılını karşılamaya hazırlanan Şarap Kursları’nın yeni sezondaki ilk etabı Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de gerçekleşecek. 3 Eylül 2019 Salı akşamı 19.00’da başlayacak olan kursları her zaman olduğu gibi, Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın verecek. “Şarabın Dünyasına Giriş” başlıklı birinci etapta, beyaz, pembe, kırmızı ve özel şarapların temel özellikleri ile şarap tadım ve servis teknikleri öğrenilecek.

Bugüne kadar 5.000’i aşkın kişinin devam ettiği kursların bu etabına da yoğun ilgi bekleniyor. Dersler haftada birer kez ikişer saatlik seanslarla (19.00 – 21.00) dört haftada yapılacak. Kursu bitirenlere “Bronz” sertifika verilecek. Kursun ikinci kuru ise tamamen yabancı şarapların tadılacağı “Bölge Bölge Dünya Şarapları” ile devam edecek. Bu kuru bitirenlere ise “Gümüş Sertifika” verilecek. “Büyük Şaraplar – Üzümler, Şaraplar ve Stilleri” konulu üçüncü kuru bitirenlere de “Altın Sertifika” verilecek.

TADIMIN YANI SIRA KOKLAMA EĞİTİMLERİ DE VERİLECEK

Fransız Apelasyonlar Enstitüsü onaylı Nude kristalin tadım kadehleriyle, 54 adet profesyonel şarap kokusu örneğiyle yapılacak koklama eğitimlerini de içeren I. etap kursunun her seansında, farklı üzüm ve bölgelerden 8’er adet de kaliteli şarap tadılacak ve özellikleri anlatılacak. Her seans bitiminde, o günkü temayla ilgili kurs notları da dağıtılacak.

Gusto Şarap Kursları

PROGRAMDA NELER VAR?
  1. Seans (3 Eylül Salı 19.00 – 21.00):

Şaraba kısa bir girizgah ve beyaz şaraplar. Şarap nedir? Nasıl yapılır? Tadım teknikleri. Türkiye ve dünyadan beyaz ve pembe şaraplar ile özellikleri, 4’er beyaz ve pembe şarabın tadımı.

  1. Seans (10 Eylül Salı 19.00 – 21.00):

Kırmızı şaraplar. Kırmızı şarapların beyazlardan temel farkları, kalite özellikleri, Türkiye’den ve dünyadan 4’er adet kırmızı şarabın tadımı.

  1. Seans (17 Eylül Salı 19.00 – 21.00):

Şaraptan tad almanın sırları. Şaraplara uygun kadehler, karafa süzme incelikleri, şarap servisinin temel kuralları, doğru servis sıcaklıkları, şarap-yemek uyumunun püf noktaları. Şarap nasıl yıllandırılır, hangi şaraplar yıllanmaya uygundur? Yıllanmış şarapların servis ritüelleri, şarap eskitmenin sırları. Birer yıllanmış yerli ve yabancı şarabın da aralarında bulunduğu 8 adet şarabın tadımı eşliğinde.

  1. Seans (24 Eylül Salı 19.00 – 21.00):

Özel şaraplar. Köpüklü şarap, şampanya, tatlı şarap, porto ve şeri’lerin ilginç özellikleri, kalite sırları, yemeklerle uyumları. Türkiye’den 1 köpüklü şarap, 2 beyaz ve 1 kırmızı tatlı şarap ile; dünyadan 1 şampanya, 1 alkolle güçlendirilmiş tatlı şarap, 1 şeri ve 1 porto şarabı tadımı.

İlgili Haberler