İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Haftanın konuğu Mazhar Alanson olacak

yazar Reha Kadak

Yazar ve Okur Buluşmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftaki konuk Türk müziğinin en önemli isimlerinden Mazhar Alanson.

1971 yılında arkadaşları Fuat Güner ve Özkan Uğur ile kurdukları MFÖ adlı müzik grubu ile sanat hayatına başlayan ve dillere pelesenk olmuş birçok şarkıya hayat veren Mazhar Alanson, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından organize edilen Yazar ve Okur Buluşmaları ile sevenleri ile bir araya geliyor.

Mazhar Alanson’un resimlerini, şarkı sözlerini, notalarını, yazılarını, günlüklerini, fotoğraflarından oluşan ve şarkılarının çıkış hikayesini okuyucuları ile paylaştığı Mazhar Olmak adlı kitabı üzerine bir konuşma yapacak olan Türk müziğinin sembol ismi, Kadıköy İstanbul Kitapçısı’nda 24 Nisan Salı günü saat 18.30’da sevenleri ile buluşacak.

Müziğin yanı sıra tiyatro ve sinema ile de sanatın farklı dallarında başarılı işlere imza atan Alanson, MFÖ Grubu olarak Eurovizyon’da iki kez ülkemizi temsil etti. Sevenleri ile samimi ve içten bir bağ kurmayı başaran Türk müziğinin bu önemli isminin keyifli söyleşisini kaçırmak istemeyen herkes bu buluşmaya davetli.

MAZHAR ALANSON

Tiyatro ve sinema oyucusu, müzisyen, şarkıcı, besteci, söz yazarı olarak önemli işlere imza atan Mazhar Alanson, Türkiye’nin en başarılı müzik gruplarından MFÖ’yü Fuat Güner ve Özkan Uğur’la birlikte kurdu. 35 yıldır grupta vokal ve besteci olarak yer almaktadır. Türk pop müzik tarihinde oldukça önemli bir yeri olan MFÖ, ülkemizi Eurovizyon’da 2 kez temsil etmiştir. Çok iyi bir söz yazarı olan, solo albümüyle de büyük başarı kazanan Alanson, aynı zamanda sinema ve dizi oyunculuğu da yapmaktadır. Tasavvufa gönül vermiştir ve şarkı sözlerinde ulvi temalar kullanır. Fuat Güner ve Özkan Uğur’la yıllara meydan okuyan, 70’lerden bu yana müzikte kilometre taşı olan, 3 neslin sevdiği ve dinlediği bir grup olarak MFÖ, AGU isimli son albümleriyle Türkiye’de müzikaliteden ödün vermeden son derece başarılı olunabileceğini bir kez daha kanıtlamıştır. AGU albümünün isim babası Cem Yılmaz‘dır.

13 Şubat 1950 yılında Ferruh Alanson ve Melek Alanson‘un üçüncü çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Ferruh Alanson, Ankara Senfoni Orkestrası‘nda baş trompetçi olan Alanson’un annesi Melek Alanson ise ilkokul öğretmeniydi. Ayla Alanson ve Aynur Alanson isimlerinde iki kız kardeşi olan Mazhar Alanson’un çocukluğu Ankara‘nın Cebeci semtinde geçti.

Mazhar Alanson

İlgili Haberler