İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Hellen Van Meene, ilk solo sergisiyle Lecia Gallery’de

yazar Reha Kadak

Kültür ve sanatın gelişimine önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu’nun Leica Camera AG işbirliğiyle İstanbul’a taşıdığı Leica Gallery, 212 Fotoğraf Festivali kapsamında önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Kendine has portre anlayışıyla uluslararası ses getiren Hollandalı fotoğrafçı Hellen van Meene’in Türkiye’deki ilk solo sergisi, 11 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında Leica Gallery’de kapılarını açıyor.

Uzun yıllardır yürüttüğü proje ve platformlarla kültür-sanatın en büyük destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu tarafından Türkiye’ye taşınan Leica Gallery, uluslararası bir fotoğrafçıyı ağırlıyor. Leica Gallery, kültür sanat dergisi 212 Magazine tarafından Leica Camera Türkiye ve bomontiada işbirliğiyle, Jaguar sponsorluğunda düzenlenen ‘212 Fotoğraf Festivali’ kapsamında Hollandalı fotoğrafçı Hellen van Meene’in Türkiye’deki ilk solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Doğal ışık kullanarak yetişkinlik evresindeki çocukları fotoğraflayan Hellen van Meene Japonya, Kore, ABD gibi ülkelerde geniş hayran kitlesine sahip. Fotoğrafları 17. yüzyıl Hollanda resmini çağrıştıran Hellen van Meene’in sergisi, 11 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında Hollanda Konsolosluğu desteğiyle Leica Gallery’de gerçekleşiyor.

Van Meene ergenliğin evrenselliğini yakaladığı fotoğraflarında modeli ile son derece samimi ve içgüdüsel bir işbirliğine girerek belleklere kazınan çarpıcı portreler oluşturuyor. Her ayrıntısı özenle kurgulanmış fotoğraflarında genç kızlardaki savunmasızlık ve kırılganlık hissini yansıtan sanatçı aynı zamanda kusurların güzelliğini vurguluyor.

Sergi 11 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında bomontiada’da bulunan Leica Gallery’de görülebilir.

Leica Gallery İstanbul Hakkında

Dünya üzerinde 200’den fazla şehirde mağazası bulunan Leica’nın Los Angeles ve Frankfurt’tun ardından Leica mağaza, galeri ve akademiyi bir araya getiren ve dünyadaki en büyük örneklerinden biri olan Leica yerleşkesi Doğuş Grubu tarafından bomontiada 2016’da açıldı. Leica Gallery İstanbul, Türkiye’deki fotoğrafçılığın merkezi olmayı ve Türkiye’nin yaratıcılık potansiyelini uluslararası sanat sahnesine taşımayı amaçlıyor. Leica Gallery İstanbul uluslararası tanınmış fotoğrafçıların yanı sıra uluslararası bilinirlik kazanmış ya da keşfedilmeyi bekleyen yerel sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapıyor. Galeri, Salı’dan Pazar’a 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Hellen van Meene Hakkında

Hellen van Meene (Hollanda, Alkmaar, 1972) Amsterdam’daki Gerrit Rietveld Academie’de eğitim aldı. Eserleri uluslararası yerlerde sergilendi ve Guggenheim Museum, New York; Stedelijk Museum, Amsterdam; Victoria and Albert Museum, London; Art Institute of Chicago; Brooklyn Museum; Museum of Contemporary Art, Los Angeles; and San Francisco Museum of Modern Art’ın da dahil olduğu dünya üzerinde önemli müzelerin koleksiyonlarında yer alıyor.

Hellen Van Meene

İlgili Haberler