İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Heritage İstanbul 4. Kez Kapılarını Açtı

yazar Kadir Toprakkaya

Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı Heritage İstanbul 4. Kez kapılarını açtı. Kültür atölyelerini, kültürel miras sohbetlerini, fuar ve konferansı 10 bine yakın kişi ziyaret etti.

Bu yıl, 100’e yakın konuşmacıyı, 15 ülkeden 50, toplamda 200’e yakın firma katılımcısını ağırladı. Ulusal ve uluslararası bir çok yöneticiyi, B2B buluşmalarla bir araya getirdi. Kültürel miras alanında birçok yöneticiyi, çalışanı, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, bakanlık temsilcilerini, yerel yönetimleri, arkeologları, mimarları, müzecilik profesyonellerini akademisyenleri ve öğrencileri buluşturdu.

Heritage İstanbul
KÜLTÜRÜN KALBİ HERITAGE İSTANBUL’DA ATTI…

11 -13 Nisan tarihleri arasında Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da yapılan ve TG Expo tarafından organize eden Heritage İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş desteği ile Anadolu Kültürel Girişimcilik Ana Sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Heritage İstanbul; tarihi ve kültürel değeriyle sanatseverlerin büyük ilgisini çeken, kültürel ve sanatsal aktivitelerin gözde mekânlarından biri olan Şerefiye Sarnıcı’nda, ulusal ve uluslararası birbirinden değerli konuşmacı ve katılımcıya görkemli bir davet verdi.

Heritage İstanbul ana konuşmacıları arasında Tarihçi – Yazar İlber Ortaylı, ICOM Mısır Başkan Yardımcısı Mohamed Abd El-Maguid, Tamschick Media+Space GmbH CEO’su Marc Tamschick, Tate Museum Dijital İçerikler Direktörü Hilary Knight, Haus der Kunst Müzesi Sanatçılar Kurumu Başkanı Berkan Karpat, Expona, Museum Exhibition Network Kurucu CEO Dr. Alex Susanna, eserleriyle Netflix ortaklığıyla Narcos, The Crown gibi yapımlarda çalışan Ebru Sanatçısı Garip Ay yer aldı.

İtalya’nın önde gelen restorasyon şirketleri, İtalyan Restorasyon Birliği Assorestauro çatısı altında, Heritage İstanbul’a katıldı.

Heritage İstanbul
MEZUNLARA DİPLOMALARI VERİLDİ…

Heritage İstanbul, İstanbul Üniversitesi Müze Yönetimi bölümünün, 10. Yıl kutlamalarına ve müze yönetimi yüksek lisans öğrencilerinin mezuniyet törenine, ev sahipliği yaptı.

TG EXpo tarafından düzenlenen Heritage projeleri arasında, Suudi Arabistan, İskenderiye ve Türki Cumhuriyetleri bulunuyor. Heritage İstanbul’dan sonra sanatın, kültürün ve dünya müzeciliğinin yeni başkenti Abu Dhabi’de,National Exhibiton Center’da, 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında, Heritage Middle East düzenliyor.

Heritage İstanbul

İlgili Haberler