İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Hüseyin Cavid’in Eseri İblis Seyirciyle Buluştu

yazar Kadir Toprakkaya

Hüseyin Cavid’in eseri İblis 17 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Seyircilerin beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

Gösterime, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ebülfez Garayev, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mesim Haciyev, TBMM Milletvekili İsmet Uçma, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur’un yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda tiyatrocu ve sanatsever katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Garayev, oyun sonrası yaptığı konuşmada Azerbaycanlı bir Türk yazarın eserinin Türkiye’de sahnelenmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

İblis
“HÜSEYİN CAVİD BİZ BİR ARAYA TOPLADI…”

Oyunun yönetmeni Melahat Abbasova ise konuşmasında Hüseyin Cavid’in Türkçe yazdığı için eserlerinin yok edilmeye çalışıldığını belirterek, “Bugün bize İblis oyununun sadece 40 sayfası kaldı. Türk dünyası için canını ve ailesini feda eden bir insan için bunu kendimize borç bildik ve burada yine bizi hem Türk dünyasını hem de Türkiye ve Azerbaycan’ı birleştiren çok güzel bir eser oldu. Hüseyin Cavid bizi bir araya topladı.” değerlendirmesine bulundu.

İlgili Haberler