İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Hz. İsa’nın doğumu haç çıkarma töreniyle kutlandı

yazar Reha Kadak

Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişi, Fener ve Kuzguncuk’ta düzenlenen denizden haç çıkarma töreni ile kutlandı. Haçı, Yunanistan’dan gelen 30 yaşındaki antrenör Nikos Solis çıkardı.

Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kapsamında Fener ve Kuzguncuk’ta denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi. Fener Rum Patrikhanesi bahçesinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi’nde Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinin ardından katılımcılar, haç çıkarma törenine katılmak amacıyla kortej halinde Haliç kıyısındaki Fener İskelesi’ne yürüdü. Burada Patrik Bartholomeos’un duanın ardından denize attığı haçı çıkarmak için teknelerde bekleyenler denize atladı.

haç çıkarma töreni

TURİSTLER VE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ…

Haçı, Yunanistan’dan gelen 30 yaşındaki antrenör Nikos Solis çıkardı. Töreni çok sayıda turist ve vatandaşlar izledi. Solis, üçüncü kez haçı çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek; “İstanbul’a üç gün önce tören için Yunanistan’dan geldim. Haçı çıkardım, inanılmaz bir duyguydu. Benim için çok önemliydi. Farklı bir duygu ve mutluluk hissediyorum” dedi.

Vaftiz

KUZGUNCUK’TA VAFTİZ TÖRENİ…

Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğum yıl dönümü, Kuzguncuk’taki Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle de kutlandı. Kuzguncuk’taki Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi’ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, kilise içerisinde düzenlenen ayine katıldı. Kadıköy Metropoliti Atanasios tarafından yönetilen ayin, yaklaşık iki saat sürdü. Ayinin ardından cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, dualar eşliğinde Kuzguncuk İskelesi’ne yürüdü. Buradaki tören, Kadıköy Metropoliti Atanasios’un denize haç atmasıyla başladı.

Vaftiz

ALTIN HAÇ KOLYE HEDİYE EDİLDİ…

Haçın denize atılmasıyla teknede bekleyen üç kişi denize atladı. Denizde haça ilk ulaşan Manol Minaoğlu oldu. Minaoğlu, haçı Metropolit’e verdi. Denize atlayan üç kişiye altın haç kolye hediye edildi. Haça ilk ulaşan Minaoğlu; “Bugün özel bir gün. 20 yıldır bu törenlere katılıyorum. Herkese mutlu yıllar diliyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler