İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB, Anadolu Yakası’nda ulaşımı rahatlatacak

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası’nda ulaşımı rahatlatacak önemli bir ulaşım projesini daha hayata geçiriyor. Sahilyolu, E-5 ve TEM Otoyolu’nu birbirine entegre edecek proje sayesinde, E-5 Karayolu Kozyatağı-Küçükyalı arasındaki trafik önemli ölçüde rahatlayacak.

Çalışmalar kapsamında öncelikle Bostancı-Kayışdağı arasında hızlı ve doğrudan ulaşım sağlayacak yeni bir güzergahta yol yapılacak. Maltepe Çamaşırcı Deresi boyunca yapılacak yeni yol, iki gidiş ve iki geliş 4 şerit olmak üzere 2 bin 800 metre uzunluğunda olacak. Yol çalışmalarına ek olarak Çamaşırcı Deresi’nin de ıslahı yapılacak.

SAHİLYOLU, E-5 VE TEM OTOYOLU BİRBİRLERİNE BAĞLANACAK…

Proje kapsamında Bostancı ve Küçükyalı arasında E-5’e paralel yan yollar da yapılacak. Kuzey yan yolu 3 bin 950 metre,  güney yan yolu 2 bin metre uzunluğunda olacak. Yan yollar, E-5 altına yapılacak yeni alt geçit sayesinde birbirlerine bağlanabilecek. Bu sayede E-5 Karayolu’ndaki trafik önemli ölçüde rahatlamış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sahilyolu, E-5 ve TEM Otoyolu’nun entegresi sağlanarak, Kozyatağı-Küçükyalı arasındaki E-5 trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyor.

Anadolu Yakası

 

İlgili Haberler