İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB, Barcelona’da iki ödül aldı

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, uluslararası standartlardaki başarılı kuruluşların ödüllendirildiği 14. Stevie International Bussiness Awards’ta iki önemli ödül kazandı. “Gözüm Kulağım İstanbul” projesi ile Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde, “Alan Uygulamalı İletişim Çalışması” ile de Yılın PR ve İletişim Kampanyaları Kategorisi’nde ödüle layık görülen İBB’ye ödülleri, İspanya’nın Barcelona kentinde 21 Ekim’de düzenlenen gala gecesinde takdim edildi.

Stevie Awards, dünyanın önde gelen iş ödülleri organizasyonlarından biri olarak değerlendiriliyor. 2017 yılında 60’ı aşkın ülke ve bölgeden 3 bin 900 aday, ödüller için mücadele etti. İş dünyasının 200’den fazla üst düzey yöneticisinden oluşan toplam 12 jüri ödüllerin sahiplerini belirledi.

GÖZÜM KULAĞIM İSTANBUL…

“Gözüm Kulağım İstanbul” projesi, 2015 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı ve 14 Şubat 2017 tarihinden itibaren işitme, konuşma ve görme engellilere yönelik hizmet sunmaya başladı. Proje kapsamında İstanbul’da yaşayan işitme, konuşma ve görme engelli vatandaşlara 153 İstanbul Beyaz Masa üzerinden işaret dili bilen operatörler ile 7/24 interaktif görüntülü tercüme hizmeti sunuluyor.

ALAN UYGULAMALI İLETİŞİM ÇALIŞMASI…

“Alan Uygulamalı İletişim Çalışması” da belediyecilik ve katılımcı yerel yönetim uygulamasını güçlendiren uygulamalarından biri. Projeyle İstanbul’un 10 ilçesinde gelir seviyesi düşük vatandaşlara, engelli şehit veya gazi ailelerine, STK’lara ve iş yerlerine bire bir ziyaretler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlardan alınan talep, şikayet ve öneriler, hızlıca çözüme kavuşturuldu. Altı ay boyunca devam eden projede, 75 kişilik ekiple vatandaşların 15 binden fazla başvurusu çözüme kavuşturuldu.

BİR ÖDÜL DE TÜRKİYE’DEN…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik görüntülü çağrı hizmetini içeren Gözüm Kulağım İstanbul Projesi, uluslararası iş dünyasının önemli yarışmalarından Best in Biz’de de ödüle layık görüldü. Proje, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” alanında gümüş ödül kazandı. Engelli vatandaşlar, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli proje kapsamında 153 İstanbul Çağrı Merkezi’ne görüntülü, kolay erişim sağlayarak taleplerini iletebiliyor, işaret dili bilen uzmanlar aracılığı ile sorunlarına çözüm bulabiliyor.

ibb barcelona ödül töreni

İlgili Haberler