İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB Kış Okulları İle 20 Bin Çocuk Sporla Tanışacak

yazar Kadir Toprakkaya

İBB Kış Okulları başlıyor. İBB tarafından okul bahçelerinde yapılarak İstanbul’a ve Türk sporuna kazandırılan spor salonları, bu kış döneminde öğrencilere spor okulu hizmeti vermeye devam edecek.

İstanbul’un dört bir yanında 223 okulun bahçesine spor salonu yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bunlardan 187’sinde yaş sınırı olmaksızın spor hizmeti veriyor. Okul saatleri içinde öğrencilerin beden eğitimi derslerini yaptığı, okul saatleri dışında ise kulüplerin, sporcuların ve tüm vatandaşların yararlandığı salonlarda, bu dönem de “ücretsiz spor okulu” faaliyetleri devam ediyor.

İBB Kış Okulları, ders saatleri dışında ve hafta sonlarında hizmet verecek olan salonlarda 6 ve 15 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenecek. Spor eğitimleri için kayıtlar devam ederken, kontenjanı tamamlanan salonlarda eğitimler 7 Ekim’de başladı.

Beden Eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından verilen eğitimler; atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, futsal, badminton, tenis, cimnastik, hareket eğitimi, halk oyunları, güreş, karate, tekvando, judo, boks, masa tenisi, bocce, dart, mas güreşi, mangala ve okçuluk olmak üzere 21 branşta yapılıyor.

İBB Kış Okulları

YETİŞKİNLER DE UNUTULMADI

Kış Dönemi Spor Okulları’nda yetişkinler de unutulmadı. Geçtiğimiz yıllarda özellikle çalışan annelerin iş sonrası yoğun ilgi gösterdiği spor okullarında; velilere ve tüm yetişkinlere step aerobik, zumba, pilates dallarında ücretsiz spor yapma imkanı sağlanıyor. Bu branşlarda ilk etapta Silivri, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerindeki beş salonda hizmet verilecek. Talep gelmesi ve yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda daha fazla salonda yetişkin seansı açılabilecek.Eğitimler İstanbul’un 30 ilçesindeki 120 salonda, 31 Mayıs 2020’ye kadar devam edecek. Çocuklarını kayıt ettirmek isteyen aileler, spor salonlarına giderek kayıt işlemlerini yaptırabiliyor. Spor okulu hizmeti verecek okul spor salonlarının isim ve adres bilgilerine ise sporokullari.istanbul adresinden ulaşılabiliyor.

İlgili Haberler