İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB sporcusu Beytullah Eroğlu dünya şampiyonu

yazar Reha Kadak

Engelsiz şampiyonumuz Beytullah Eroğlu, Paralimpik Dünya Yüzme Yarışları’nda altın madalya kazanarak Türkiye’ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi. Meksika’da düzenlenen Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası’nda mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Eroğlu, 50 metre kelebekte dünya şampiyonu oldu.

29 Kasım-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Meksika’nın Mexico City kentinde düzenlenen Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası’nda milli sporcumuz büyük bir başarıya imza atarak, altın madalyaya uzandı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olan Beytullah Eroğlu, 50 metre kelebekte 38,35 saniyelik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdi.

BAŞKAN MEVLÜT UYSAL’DAN TEBRİK TELEFONU…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, dünya şampiyonu sporcumuzu telefonla arayarak kutlayarak; “Dünya Engelliler Günü’nde sporcumuz Beytullah Eroğlu, büyük bir başarı göstererek hepimizi mutlu etti. Meksika’da yapılan Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden sporcumuzun 50 metre kelebekte dünya şampiyonu olmasından gururlandık. Belediyemizin bir sporcusu olarak bayrağımızı dalgalandıran Eroğlu kardeşimizi canı gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

100 METRE SERBEST STİLDE DÜNYA 4.’SÜ OLDU…

Milli sporcumuz, devam eden yarışlarda 100 metre serbestte ise dünya 4.’sü olma başarısı göstermişti. Milli sporcumuz, 50 metre sırt üstü ve 200 metrede madalya mücadelesi verecek. İBB Spor Kulübü adına mücadele eden Beytullah Eroğlu, 2011’de ilk defa yüzmede Avrupa Şampiyonu, 2014’te Avrupa ikincisi, 2015’te de Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası’nda üçüncü olarak Türkiye’ye bu alandaki ilk madalyalarını kazandırmıştı.

Beytullah Eroğlu

İlgili Haberler