İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB Tercih Danışma Merkezleri Gençlerin Hizmetinde

yazar Kadir Toprakkaya

İBB Tercih Danışma Merkezleri gençlerin tercih döneminde yalnız bırakmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercih döneminde gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

İstanbul’un 12 meydanında kurulacak İBB Tercih Danışma Merkezleri ile gençlerin tercihlerini bilinçli bir şekilde yaparak geleceklerine yön vermelerine katkı sağlanacak. Üniversite adayı gençlerin heyecanla beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM’nin takvimine göre üniversite tercihleri 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’un 12 meydanında gençlere ücretsiz tercih danışma hizmeti verecek.

19 – 29 TEMMUZ ARASINDA İSTANBUL’UN MEYDANLARINDA…

İBB Tercih Danışma Merkezleri, YKS’ye giren gençlerin tercihlerini; puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlerinin yanı sıra ilgi ve yeteneklerine göre doğru bir şekilde yapabilmeleri noktasında destek oluyor. Merkezlere gelerek sınav sonuçlarını ileten tüm gençlere, hangi üniversitelere ya da hangi bölümlere girebileceklerine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 168 personel ile 19-29 Temmuz tarihlerinde saat 10.00-19.00 arasında hizmet verecek. İBB Tercih Danışma Merkezleri, 19 – 21 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan “İstanbul Üniversite Tercih Fuarı”nda da YKS’ye giren gençleri ve ailelerini ağırlayacak.

ENGELLİ VE HASATALAR İÇİN “ALO TERCİH HATTI” DEVREDE…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tercih Danışma Merkezleri’ne gelemeyenler için de “Alo Tercih Hattı” kurdu. Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin çağrısına açık olan 0212 153 00 00 numaralı tercih hattı, 08.30- 00.00 saatleri arasında hizmet verecek. Ayrıca 153 Beyaz Masa çağrı merkezini arayan engelli veya hasta durumda olan gençlerin evlerine ya da hastanelere gidilerek bu hizmetten yararlanmaları sağlanacak.

İBB Tercih Danışma Merkezleri

İBB GENÇLİK MECLİSİ DE ÜNİVERSİTE ADAYLARININ YANINDA…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi de üniversite adayı engelli gençlerin evlerine giderek danışmanlık hizmeti sağlayacak. Engelli öğrenciler, 0212 449 9100 numaralı hat üzerinden mobil tercih ekibi talep edebilecek. Ayrıca; engel durum belgesi, sınav sonuç belgesi ve iletişim bilgilerini info@genclikmeclisi.istanbul adresine mail yoluyla iletenlere, tercih uzmanları geri dönüş yapacak.

2018’DE 32 BİN 300 ADAYA DANIŞMANLIK YAPILDI…

Geçtiğimiz yıl İstanbul genelinde üniversite tercihi yapan gençlerin yüzde 20’si İBB Tercih Danışma Merkezi’ne başvurarak destek almış, toplamda 32 bin 300 kişiye ücretsiz tercih danışmanlığı yapıldı. Bugüne kadar ise 532 bin 270 kişiye üniversite yolunda rehberlik desteği sağlandı.İBB TERCİH DANIŞMA MERKEZİ HİZMET NOKTALARI

AVRUPA YAKASI
  • Bağcılar Meydanı
  • Bahçelievler Şirinevler Meydanı
  • Bakırköy Cumhuriyet Meydanı
  • Beylikdüzü Cumhuriyet Meydanı
  • Beşiktaş Meydanı
  • Şişli Cevahir Avm Önü
  • Gaziosmanpaşa Meydanı
ANADOLU YAKASI
  • Kadıköy İskele Meydanı
  • Üsküdar Meydanı
  • Çekmeköy Madenler Meydanı
  • Kartal Meydanı
  • Sultanbeyli Kent Meydanı

İlgili Haberler