İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB Uluslararası İzcileri Ağırlıyor

yazar Kadir Toprakkaya

İBB ve Türkiye İzcilik Federasyonu’nun iş birliğiyle düzenlenen Yaz İzci Kampı uluslararası misafirlerini ağırlıyor. Eğlenirken öğrenen izciler, İstanbul’un güzelliklerini de keşfetme fırsatı buluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2019 yılı Yaz İzci Kampı, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası nitelikli izcilerin katılımı ile devam ediyor. Kampta birçok alanda eğitim alan izciler, aynı zamanda doğa ile iç içe sosyal bir ortamda bulunmanın keyfini doyasıya yaşıyor.

BİNLERCE İZCİ İSTANBUL’DA

1 Temmuz’da Beykoz Kent Ormanı’nda başlayan kampta beşinci hafta tamamlandı. İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından çocuk ve gençlerin katıldığı kampa bu hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuveyt, Ukrayna, Katar, Mısır, Tunus, Bulgaristan, Suriye ve Ürdün olmak üzere on ülkeden binin üzerinde misafir izci konuk oluyor.

İzciler

İZCİLER EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

Dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’a gelen çocuk ve gençler fiziksel, sosyal ve ahlaki yönden güçlü bireyler olmalarına katkı sağlayan eğitimler alıyor. Kampta bu hafta ileri seviye izcilik, kişisel gelişim, yön bulma, telsiz ve haberleşme, ilkyardım, trafik, çevre ve orman, yangına müdahale ve yüzme gibi eğitimlerin yanı sıra bisiklet ve at biniciliği, okçuluk, badminton, tırmanma, hayvan bakımı, ebru ve paintball gibi eğlenceli etkinliklere de katılıyor.

KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SUNUYOR

Yaz İzci Kampı, çocuk ve gençlere doğaya ve doğal yaşama duyarlı olma, sorumluluk alma, ayakları üzerinde durabilme, paylaşma, iletişim kurabilme gibi konularda sosyal beceriler ve alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor. Kampta izci adaylarının özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikler ve eğitimler düzenleniyor. Kampta verilen eğitimlerle gençlerin sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, öğrenme şevki, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğaya uyum sağlayarak şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri, analitik düşünme becerisine sahip olmaları hedefleniyor. Kamp 8 Eylül’de sona erecek.

İlgili Haberler