İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Instagram’dan Bir Yenilik Daha: Canlı Yayın

yazar Kadir Toprakkaya

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram, kullanıcılarına bir yenilik daha sunuyor: canlı yayın.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook’un patronu Mark Zuckerberg tarafından satın alınan Instagram, o tarihten bu yana düzenli olarak yeni özelliklerle donatılıyor. İlk olarak Snapchat’in geçici paylaşım özelliğini Instagram’a adapte eden Zuckerberg, Twitter’ın Periscope uygulamasıyla başlattığı canlı yayın akımını da ihmal etmedi. Bir süredir kısıtlı sayıdaki pilot bölgede denenen Instagram canlı yayın özelliği, artık Türkiye’den de kullanılabilecek.

INSTAGRAM’DA CANLI YAYIN NASIL YAPILIYOR?

Instagram’da canlı yayın özelliğine, “Stories” sekmesi altından ulaşılabiliyor. Kullanıcıların tek yapması gereken, video yayınına başlamadan önce “canlı” ibaresini seçmekten ibaret.

 

GALATASARAYLI FUTBOLCULARIN CANLI YAYINI OLAY OLDU

Instagram’ın Türkiye’deki ilk canlı yayınlarından biri, Galatasaray futbolcusu Yasin Öztekin tarafından gerçekleştirildi. Wesley Sneijder’in bağlama çaldığı, Nigel De Jong’un yorumlarla dahil olduğu yayın, sosyal medyada günün en çok konuşulan konuları arasına girdi.

İlgili Haberler